MARJASMOOTHIE

Ihanaa perjantai-iltaa! Mitä teille kuuluu? Mä oon taas paahtanut koko viikon duunia ja ensi viikolla oon Lahdessa MM-kisoissa pakotettuna vapaaehtoisena (koulujuttuja). Tykkään ihan superpaljon mun työstä, mutta aika hektistähän tää elämä tällä hetkellä on, kun on vielä koulukin tuolla taustalla kummittelemassa 😀 Mutta kyllä tää tästä, kunhan oppii vielä tekemään kaiken vähän tehokkaammin, niin jäis vähän enemmän vapaa-aikaa. 

Mutta asiasta marjasmoothieihin! Marjasmoothiet on nimittäin mun ikuisia smoothielemppareita. Aika perinteinen lemppari, mutta niin hyvä ja myös vitamiinipitoinen! Siksipä ajattelin jakaa tuon mun perinteisen reseptin myös teille.

Perinteinen marjasmoothie
♥ 2dl maustamatonta luonnonjogurttia
♥ Banaani
♥ 100g puna-, musta- ja valkoherukoita
♥ Kourallinen pähkinöitä

Niin hyvää!

~ Amanda

TERVEELLISEN JA MAUKKAAN SMOOTHIEN KOKOAMINEN

Jo sana smoothie kuulostaa mun korvaan aika terveelliseltä, mutta onko itsestäänselvyys, että smoothie on aina terveellinen? Ei. Entä onko itsestäänselvyys, että terveellinen smoothie maistuu aina hyvältä? No ei. Mitä smoothien kokoamisessa sitten kannattaisi ottaa huomioon, ja miten itse smoothieni kokoan? 

  1. Laitan aina smoothieen jonkin proteiinin, rasvan ja hiilihydraatin lähteen. Proteiininlähteenä toimii esimerkiksi maitorahka, maustamaton jogurtti tai herajauhe, hiilihydraatinlähteenä esimerkiksi hedelmät, vihannekset, marjat ja hyviä rasvoja heitän sekaan yleensä avokadon, pähkinöiden tai siemenien muodossa.
  2. Itse huomaan heti, jos en ole saanut riittävästi kuituja. Siksi lisään smoothieen usein myös jonkin kuidun lähteen, kuten kaurahiutaleita. Myös pähkinät, hedelmät, marjat ja vihannekset sisältävät runsaasti kuituja.
  3. Jotta smoothiesta tulisi hyvän makuista, täytyy seuraavaksi miettiä jokin makeuttaja. Oikeastaan aina se on mulla banaani, joka menee samalla hyvästä hiilarin lähteestä.
  4. Kun edellä mainitut asiat on kondiksessa, alan kaivaa kaappeja. Etsin käsiini kaikkea vitamiinipitoista; erilaisia kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Paljon eri värejä, tai jos haluan vihersmoothien, haalin mahdollisimman tummaa vihreää.
  5. Viimeiseksi mietin, haluanko smoothieeni jonkin erityisen mausteen. Lempparini ovat inkivääri ja sitruuna, mutta myös esimerkiksi kaneli tai kardemumma käy, tai oikeastaan vain mielikuvitus on rajana! Tosin ihan kaikkea en siltikään smoothieeni tunkisi 😀 

~ Amanda