TEE SE ITSE: TERVEELLINEN HERKKUMYSLI

Mä rakastan myslejä. Luonnonjogurttia tai pehmeää rahkaa, hedelmiä ja paaaljon ihanaa hampaissa rouskuvaa mysliä, ihan pettämätön kombo! Päätin kerrankin panostaa oikein kunnolla ja tehdä myslini itse. Mysli on sellainen kaveri, josta voit tehdä juuri sellaista kuin haluat ja vieläpä todella vähällä vaivalla. Ainesosat tulevat tosin helposti maksamaan aika paljon, mutta tässäkin myslin muuntautumiskyky on plussaa; ei haittaa, vaikka valitsisitkin hieman halvemmat raaka-aineet.
Lisäksi maustamalla myslistä saa vielä enemmän irti. Tämä mysli sai pullantuoksuisen olemuksen, ja voin kertoa, että toimii! Mikäs sen ihanampaa kuin tulla iltapimeällä nälkäisenä kotiin ja kaivaa tämä hieman terveellisempi, runsaasti pehmeitä rasvoja sisältävä pullapussi kaapista 😉

PULLANTUOKSUINEN HERKKUMYSLI
3 dl kaurahiutaleita

1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl kurpitsansiemeniä
1 dl cashew-pähkinöitä
1 1/2 dl saksanpähkinöitä
1 dl paahdettuja manteleita
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2dl kuivattuja hedelmiä (itselläni oli rusinoita, banaanilastuja, papaijaa sekä kookosta)
Kardemummaa
Kanelia

Riko pähkinät isoksi murskaksi, mutta älä ole liian huolellinen; isommat pähkinäpalat tuovat hyvää suutuntumaa. Heitä pähkinöiden joukkoon myös siemenet sekä kaurahiutaleet ja paahda kevyesti kuumalla pannulla. Varo paahtamasta liikaa!
Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon rypsiöljy, hunaja sekä mausteet. Lisää viimeisenä kuivatut hedelmät.

Nappaa myslin alkuperäinen ohje täältä.

Ihanaa viikon alkua itse kullekin! 🙂

~ Amanda

MINUSTAKO KASVISSYÖJÄ JA KASVISBURGERI MAAILMAN PARHAALLA PIHVILLÄ

Nyt tulee kova! Nimittäin kasvisburgeri, jossa on liioittelematta paras kasvispihvi mitä oon ikinä syönyt! Nam!

Mä oon viimeaikoina tehnyt todella paljon kasvisruokaa, muutin elokuun alussa Helsinkiin ja olen sen jälkeen ostanut kotiin ainoastaan kaksi kertaa kanaa ja kerran kalaa. Eli kaikki mitä itse olen kokannut, on ollut todella kasvisvoittoista, olen käyttänyt paljon mm. tofua, sieniä, papuja, linssejä ja kikherneitä jne. Kosteutta olen tuonut ruokiini mm. maapähkinävoilla tai pakastetulla pinaatilla, kannattaa muuten kokeilla kumpaakin jos haluat tehdä vähän terveellisempää ruokaa makoisalla rakenteella!
Tämä kasvisvoittoisempaan ruokavalioon siirtyminen on tapahtunut oikeastaan puolivahingossa, en ollut suunnitellut sitä mitenkään. Sitten siitä tuli vähän tapa. En siis ole kasvissyöjä ja olen syönyt tämän reilun kuukauden aikana kyllä lihaa ne harvat kerrat kun olen sitä itse valmistanut ja sitten hieman useammin kun olen syönyt jossain muualla missä on ollut lihaa tarjolla. Maitotuotteita ja kananmunia mä kyllä ostelen ja syön edelleen ihan säännöllisesti, eli tämä mun kasvisvoittoisuus koskee ainoastaan lihaa. Kuitenkin, kun lihaa tulee syötyä ihan tarpeeksi vaikkei sitä itse ostaisikaan, niin sittenhän sitä ei tarvitse ostaa. Ja miksei? Koska eläimet, luonto ja terveys 🙂 Ja koska mä olen tällanen kultaisen keskitien kulkija, niin en halua kieltää itseltäni lihaakaan. Olen jo tarpeeksi harrastanut elämäni aikana sitä, etten voi syödä tuota enkä tuota enkä tuota koska se ja se ja se. Mutta onneksi jo lihansyönnin vähentämisellä on rutkasti positiivisia vaikutuksia.

Mutta nyt siihen reseptiin! Meillä on mun treenikaverin kanssa tapana silloin tällöin (yleensä pienen hikoilun jälkeen) mennä toisen luokse kokkailemaan. Tavoitteena on joka kerta tehdä herkullista ruokaa, mutta terveellisyydestä saatetaan kyllä joustaa etenkin jälkkärin kohdalla 😉 Tällä kertaa päätettiin tehdä kasvisburgereita pääruaaksi ja pihvin päätimme tehdä hieman soveltaen hyväksi todetulla reseptillä. Lisäsimme omia lemppareita pihvitaikinan joukkoon, ja tulos oli todella, todella maukas!
Jälkkäriksi tehtiin superjätskiannokset kaikilla mahdollisilla päällisillä because it’s all about balance, mutta ei niistä sen enempää 😉

KASVISBURGERIT

Kasvispihvit, n. 8kpl:
(alkuperäinen ohje täällä)
1prk kikherneitä
250g tofua
1 sipuli
3rkl vihreää pestoa
50g fetajuustoa
Suolaa
Paprikajauhetta
1tl rypsiöljyä
0,5dl vehnäjauhoja

Huuhtele ja soseuta kikherneet. Lisää joukkoon paloiteltu tofu, sekoittele käsipelillä massaksi. Silppua sipuli sekä pilko fetajuusto ja lisää kaikki loputkin ainekset taikinaan. Muotoile pihveiksi ja paista öljyssä pannulla.

Lisäksi:
Pyöreitä kauraleipiä
Tomaattipyreetä
Salaattia
Tomaattia

Paahda kauraleivät pannulla tai leivänpaahtimessa. Sivele nille tomaattipyreetä, lado sisälle pihvi sekä salaattia ja tomaattia. Ja jos tykkäät pestosta, niin pistä sitäkin ihmeessä vielä tässäkin vaiheessa mukaan! Nauti suurella ruokahalulla 🙂

Mikä on sun mielipide lihan syömisestä? Syötkö sä sitä? Miksi? Miksi et?

Huippua viikkoa just sulle! 🙂

~ Amanda