Kevyitä ruokia

Ajattelin kirjoittaa (tai kuvata) hieman jatkoa tälle postaukselle. Nimittäin vinkkejä hieman kevyempiin syömisiin, jotta onnistuttaisiin paremmin pitämään kesäkilot jossain muualla.
Liian kevyesti ei silti kannata syödä, muuten kroppa voi mennä jumiin eikä aineenvaihdunta pelaa kunnolla. Jo ihan perus arjessa jaksaminenkin voi kärsiä. Ottakaa siis tästä postauksesta vinkkiä, mutta muistakaa kuitenkin syödä tarpeeksi ja myös niitä tuhdimpia juttuja.

äöö
DSC_0109DSC_0107
PicMonkey Collageäöäö

DSC_0060

PicMonkey Collagexxx

ööööööööö

Tässä muutama kuva kevyistä ruuista; suuressa osassa on marjat, hedelmät ja kasvikset. Kesällä on kiva tehdä esimerkiksi salaatteja (niihin on hyvä lisätä myös jotain tuhdimpaa, kuten kanaa) ja smoothieita. Oon huomannut, ettei mua kuumalla välttämättä tee edes mieli mitään kovin raskasta.

Jos haluatte käydä ulkona syömässä vähän kevyemmin tai nappaamassa jotain terveellistä välipalaa mukaan, niin viimeisessä kollaasissa on Jungle Juice Barin smoothieita, mun Silvopleessa syömä annos ja viimeinen on Hard Rock Cafen salaatti.

~ Amanda

Täytetyt kanafileet

Mä rakastan kanaa. Tosin tällä hetkellä tuntuu, että perus paistettu kana ja riisi alkaa kyllästyttää, joten välillä täytyy keksiä jotain muuta. Näin kesällä grillattu kana on jotain täydellisyyttä hipovaa, mutta aina ei ehdi/jaksa alkaa virittelemään grilliä ulos. Joskus on siis keksittävä jotain hyvin normaalista poikkeavaa, kuten vaikkapa uunissa paistettuja, täytettyjä fileitä.

Tämä resepti syntyi juurikin vaihtelun toivossa. Miksasin kulhossa vaan kaiken minkä käsiini sain ja heitin mössön (kuulostaisko sana seos kuitenkin vähän houkuttelevammalta :D) kanojen sisään.

DSC_7021 (2)

Täytetyt kanafileet (5 annosta)
5 kanafileetä
1prk kidneypapuja
1 tomaatti
Parsakaalia
2 valkosipulin kynttä
Puolikas sipuli
0,5dl juustoraastetta
Yrttisuolaa
Tilkka maitoa/vettä

Huuhtele ja valuta pavut huolellisesti. Laita pavut ja tilkka maitoa/vettä kulhoon, soseuta sauvasekoittimella. Pilko sipulit, tomaatti ja parsakaali ja sekoita joukkoon. Raasta juusto ja lisää raaste sekä yrttisuola seokseen.
Jos kanafileet ovat paksuja, leikkaa niihin taskut. Jos ne ovat ohuita kuten mulla, lisää täyte fileen päälle ja taita nyytiksi. Kiinnitä hammastikulla ja ripottele kanojen päälle vielä yrttisuolaa. Laita pellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 15-20min.

DSC_7011 (2)

Mulla jäi täytettä aika kivasti yli, joten sekoitin siihen kaksi kananmunaa, heitin vuokaan ja uuniin. Ja kas, iltaruokamunakaskin oli valmis!

~ Amanda