VIHDOIN LIIKUNTA-ALAN AMMATTILAINEN

Musta tuli viime perjantaina virallisesti liikunta-alan ammattilainen, nyt olen valmis liikuntaneuvoja sekä Personal Trainer! IHANAA, mulla on vihdoin ammatti, eikä mikä tahansa ammatti, vaan kutsumusammatti. Olen ylpeä siitä, että uskalsin kuunnella mun sydäntä, ja mun mielestä se on ensiarvoisen tärkeää ammattia valitessa. Kun teet sitä mitä rakastat, saat työstäsi myös itse paljon enemmän irti asiakkaista puhumattakaan. 

Opiskelin Pajulahdessa, ja koulu kesti näin lukiosta valmistuneena kaksi vuotta. Kahteen vuoteen mahtui paljon; iloa, naurua, oppimista, surua, ahdistusta, turhautumista, intohimoa ja ennen kaikkea paljon ravintoa ja liikuntaa 😉
Elämäni raskaimmat, antoisimmat ja nopeimmat kaksi vuotta ovat nyt siis ohitse, ja on ihanaa voida täysillä keskittyä viemään omaa intohimoa eteenpäin. Oppiminen ei tule koskaan loppumaan, vaan koko ajan on pysyttävä aallon harjalla. On otettava itse asioista selvää, ja vielä on paaaljon opittavaa! Suurin oppi tulee varmasti olemaan omat asiakkaat ja käytännön työ, opiskeluaikoinakin koin saavani työharjoitteluista ja käytönnön työstä eniten irti. Voin tietää kaiken ravitsemuksesta nippelitietoja myöten, mutta käytännön toteutus on todella erilaista. Täytyy ottaa huomioon yksilön psyykkinen puoli, taustat, toiveet sekä koko arki tavoitteiden ja sen oikean tiedon lisäksi. Kukaan meistä ei ole kone, joka pystyy 24/7 syömään ja liikkumaan täydellisesti eikä se ole tarviskaan. 

Perustin alkuvuonna myös oman yrityksen Amanda Silver Training, ja koska pitkäaikainen unelmani on ollut ylipanoisten ohjaaminen kohti normaalipainoa ja terveellisiä elämäntapoja (toki ylipaino ei suoraan tarkoita epäterveellisiä elämäntapoja joka on myös hyvä muistaa), päätin toteuttaa myös tämän unelmani: keskityn työssäni erityisesti ylipainoisiin ihmisiin. 

Tämä blogi on ollut todella suuri apu mun omassa oppimisessa. Olen kirjoittanut tekstejä koulussa oppimistani asioista ja näin oppi on painunut paremmin kaaliin kun niitä on kertaillut. Olen myös kirjoittanut tekstejä, joita varten mun on täytynyt ottaa asioista selvää. Samalla tämä on ollut suuri inspiraatio.

KIITOS siis jokaiselle lukijalle ja blogissani vierailleelle! ♥

~ Amanda

AJATUKSIA YRITTÄJYYDEN ALKUTAIPALEELTA

Perustin oman yrityksen alkuvuodesta 2017. Olen siis aivan tuore yrittäjä, ja kokemusta on vasta neljän kuukauden ajalta. Ajattelinkin hieman koota rehellisesti mitä ajatuksia tässä yrittäjyyden alkumetreillä on herännyt.

Ensinnäkin, tämä vapaus on ihanaa! On siistiä tehdä töitä isolla intohimolla ja ideoida uusia juttuja tietäen, että vain taivas on rajana. Haluan antaa asiakkaille kaiken ammattitaitoni ja hyödyntää kaiken tietoni ja ahmia uutta faktaa jatkuvasti lisää. Myös vastuu on aika jees, se motivoi opiskelemaan jatkuvasti uutta ja olemaan koko ajan parempi ja parempi siinä mitä tekee. 

Parasta tässä työssä on ehdottomasti tyytyväiset asiakkaat! Kun asiakas saa uusista terveellisistä tavoista kiinni tai saavuttaa tavoitteensa. Kun onnistun vetämään hyvät treenit ja kaikki lähtevät hyvillä fiiliksillä treeneistä. Kun asiakas kokee uusia ahaa -elämyksiä, saa lisää energiaa arjessa jaksamiseen tai lisää motivaatiota tekemiseen. Se on palkitsevaa!

Markkinointi on superhaastavaa mutta kivaa! Tykkään suunnitella uusia juttuja joilla vangita ihmisten huomio, mutta samalla tuo on erittäin haasteellista! Varsinkin tällä alalla, kun omia arvojaan joutuu miettiä toden teolla. En voi esimerkiksi kirjoittaa postausta siitä, miten laihtua 10 kiloa ennätystahtiin, vaikka klikkauksiahan sillä saisi varmasti paljon ja ihmisiä alkaisi varmasti kiinnostaa myös valmennukseeni pääseminen. En voi ammattilaisena kannustaa ihmisiä asioihin, jotka ovat vain terveydelle haitaksi, vaikka valtaosa ihmisistä janoaakin nopeaa muutosta. Varsinkin ihmiset, joilla ei ole tietoutta hyvinvointiin liittyvisät asioista, haluavat löytää valmentajan, joka lupaa kaiken tänne heti nyt. Mä en sellaista voi tai edes halua luvata. Toki huikeita muutoksia voi ja saakin tavoitella, mutta mulle on tärkeää, että muutokset ovat myös pysyviä. Siksi mun onkin erotuttava silkalla ammattitaidolla ja -tiedolla. 

Ylipäätään kiinnostavan sisällön ja mainosten tuottaminen on vaikeaa. Miten saavuttaa juuri se oma kohderyhmä ja saada heidät vielä kiinnostumaan ja vakuuttumaan musta ja mun palveluista. Mä olenkin päättänyt, että haluan mun valmennettavien saavan mahdollisimman paljon eväitä koko loppuelämäksi; uutta tietoa ja uusia tapoja. Se on asia, millä erotun. Mulle ei esimerkiksi riitä, että asiakkaan ruokavalio on pelkästään räätälöity hänen taustojen, tavoitteiden ja toiveiden mukaan. Mä haluan lisäksi antaa paljon käytännön vinkkejä ja olla tukena muutoksen tiellä, en vain lapata A nelosta kouraan ja sanoa kiitos heipat. Haluan, että mun asiakkaat tietää, että mä oon tukena ja autan parhaani mukaan. 

Tähän mennessä fiilikset ovat olleet siis todella hyvät, mutta toki välillä tulee päiviä kun tuntuu, ettei asiakkaita tule koskaan olemaan tarpeeksi saadakseni tästä itselleni työn, jolla tulen taloudellisesti toimeen. Mutta intohimo sekä usko itseen riittää pitkälle. En mä tätä kyllä pois vaihtais 🙂

TSEKKAA MYÖS EDELLINEN POSTAUS: Omat ennätykset ja kehittyminen CrossFitissa 

~ Amanda