TEE SE ITSE: TERVEELLINEN HERKKUMYSLI

Mä rakastan myslejä. Luonnonjogurttia tai pehmeää rahkaa, hedelmiä ja paaaljon ihanaa hampaissa rouskuvaa mysliä, ihan pettämätön kombo! Päätin kerrankin panostaa oikein kunnolla ja tehdä myslini itse. Mysli on sellainen kaveri, josta voit tehdä juuri sellaista kuin haluat ja vieläpä todella vähällä vaivalla. Ainesosat tulevat tosin helposti maksamaan aika paljon, mutta tässäkin myslin muuntautumiskyky on plussaa; ei haittaa, vaikka valitsisitkin hieman halvemmat raaka-aineet.
Lisäksi maustamalla myslistä saa vielä enemmän irti. Tämä mysli sai pullantuoksuisen olemuksen, ja voin kertoa, että toimii! Mikäs sen ihanampaa kuin tulla iltapimeällä nälkäisenä kotiin ja kaivaa tämä hieman terveellisempi, runsaasti pehmeitä rasvoja sisältävä pullapussi kaapista 😉

PULLANTUOKSUINEN HERKKUMYSLI
3 dl kaurahiutaleita

1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl kurpitsansiemeniä
1 dl cashew-pähkinöitä
1 1/2 dl saksanpähkinöitä
1 dl paahdettuja manteleita
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2dl kuivattuja hedelmiä (itselläni oli rusinoita, banaanilastuja, papaijaa sekä kookosta)
Kardemummaa
Kanelia

Riko pähkinät isoksi murskaksi, mutta älä ole liian huolellinen; isommat pähkinäpalat tuovat hyvää suutuntumaa. Heitä pähkinöiden joukkoon myös siemenet sekä kaurahiutaleet ja paahda kevyesti kuumalla pannulla. Varo paahtamasta liikaa!
Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon rypsiöljy, hunaja sekä mausteet. Lisää viimeisenä kuivatut hedelmät.

Nappaa myslin alkuperäinen ohje täältä.

Ihanaa viikon alkua itse kullekin! 🙂

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta