AJATUKSIA YRITTÄJYYDEN ALKUTAIPALEELTA

Perustin oman yrityksen alkuvuodesta 2017. Olen siis aivan tuore yrittäjä, ja kokemusta on vasta neljän kuukauden ajalta. Ajattelinkin hieman koota rehellisesti mitä ajatuksia tässä yrittäjyyden alkumetreillä on herännyt.

Ensinnäkin, tämä vapaus on ihanaa! On siistiä tehdä töitä isolla intohimolla ja ideoida uusia juttuja tietäen, että vain taivas on rajana. Haluan antaa asiakkaille kaiken ammattitaitoni ja hyödyntää kaiken tietoni ja ahmia uutta faktaa jatkuvasti lisää. Myös vastuu on aika jees, se motivoi opiskelemaan jatkuvasti uutta ja olemaan koko ajan parempi ja parempi siinä mitä tekee. 

Parasta tässä työssä on ehdottomasti tyytyväiset asiakkaat! Kun asiakas saa uusista terveellisistä tavoista kiinni tai saavuttaa tavoitteensa. Kun onnistun vetämään hyvät treenit ja kaikki lähtevät hyvillä fiiliksillä treeneistä. Kun asiakas kokee uusia ahaa -elämyksiä, saa lisää energiaa arjessa jaksamiseen tai lisää motivaatiota tekemiseen. Se on palkitsevaa!

Markkinointi on superhaastavaa mutta kivaa! Tykkään suunnitella uusia juttuja joilla vangita ihmisten huomio, mutta samalla tuo on erittäin haasteellista! Varsinkin tällä alalla, kun omia arvojaan joutuu miettiä toden teolla. En voi esimerkiksi kirjoittaa postausta siitä, miten laihtua 10 kiloa ennätystahtiin, vaikka klikkauksiahan sillä saisi varmasti paljon ja ihmisiä alkaisi varmasti kiinnostaa myös valmennukseeni pääseminen. En voi ammattilaisena kannustaa ihmisiä asioihin, jotka ovat vain terveydelle haitaksi, vaikka valtaosa ihmisistä janoaakin nopeaa muutosta. Varsinkin ihmiset, joilla ei ole tietoutta hyvinvointiin liittyvisät asioista, haluavat löytää valmentajan, joka lupaa kaiken tänne heti nyt. Mä en sellaista voi tai edes halua luvata. Toki huikeita muutoksia voi ja saakin tavoitella, mutta mulle on tärkeää, että muutokset ovat myös pysyviä. Siksi mun onkin erotuttava silkalla ammattitaidolla ja -tiedolla. 

Ylipäätään kiinnostavan sisällön ja mainosten tuottaminen on vaikeaa. Miten saavuttaa juuri se oma kohderyhmä ja saada heidät vielä kiinnostumaan ja vakuuttumaan musta ja mun palveluista. Mä olenkin päättänyt, että haluan mun valmennettavien saavan mahdollisimman paljon eväitä koko loppuelämäksi; uutta tietoa ja uusia tapoja. Se on asia, millä erotun. Mulle ei esimerkiksi riitä, että asiakkaan ruokavalio on pelkästään räätälöity hänen taustojen, tavoitteiden ja toiveiden mukaan. Mä haluan lisäksi antaa paljon käytännön vinkkejä ja olla tukena muutoksen tiellä, en vain lapata A nelosta kouraan ja sanoa kiitos heipat. Haluan, että mun asiakkaat tietää, että mä oon tukena ja autan parhaani mukaan. 

Tähän mennessä fiilikset ovat olleet siis todella hyvät, mutta toki välillä tulee päiviä kun tuntuu, ettei asiakkaita tule koskaan olemaan tarpeeksi saadakseni tästä itselleni työn, jolla tulen taloudellisesti toimeen. Mutta intohimo sekä usko itseen riittää pitkälle. En mä tätä kyllä pois vaihtais 🙂

TSEKKAA MYÖS EDELLINEN POSTAUS: Omat ennätykset ja kehittyminen CrossFitissa 

~ Amanda

amandasilver

3 vastausta artikkeliin “AJATUKSIA YRITTÄJYYDEN ALKUTAIPALEELTA”

  1. Olipa kiva lukea sun fiiliksistä, ja arvostan (enkä usko olevani ainoa) sun arvoja mainostuksen ja palveluntarjonnan suhteen. Jos asuisin etelä-Suomessa ja tarvetta ilmenisi, ottaisin suhun varmasti yhteyttä. Tsemppiä jatkoon! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta