HATCH SQUAT PROGRAM – KYYKKYTULOKSET ENNEN JA JÄLKEEN

Aloitin loppuvuodesta 12 viikon kyykkyohjelman (Hatch Squat Program). Kyykyt on mulla jonkin näköinen heikkous, ja halusin yksinkertaisesti tulla niissä paremmaksi. Hatch squat vaikutti aika kivalta; 12 viikkoa ja 2 kertaa viikossa kyykkytreenit, ehtii siis treenaamaan muutakin kuin vain kyykkyjä.

Mulla oli tavoitteena saada takakyykystä ohjelman jälkeen 90kg, etukyykkyyn mulla ei ollut mitään tavoitetta (etukyykkykin siis kuuluu tuohon ohjelmaan). No, kuinkas sitten kävikään?

Takakyykky: 85kg –> 90kg
Etukyykky: 70kg –> 75kg (videolla 72,5kg)

Kumpikin tulos parani siis 5 kilolla! Oon kyllä tosi tyytyväinen noihin parannuksiin. Lisäksi kyykky on siitä hyvä liike, että se parantaa monen muunkin liikkeen tuloksia kun jaloista tulee vahvemmat. Myös rinnallevedon tulos parani 5 kilolla ja raakarinnallevedon tulos 2,5 kilolla. Maastavetoa kokeilen vasta huomenna, mutta oon pian postailemassa isompaa juttua kehittymisestäni ja pistän sinne myös ennätykseni näkyviin, joten niistä lisää myöhemmin.

No, suosittelenko Hatch Squat Programia muille? Kyllä mä tätä voin suositella. Yksi hyvä puoli ohjelmassa on se, että se on maltillinen, jolloin säästytään paremmin loukkaantumisilta. Katselin ennen kyykkyohjelman aloittamista muitakin ohjelmia, ja monessa tehtiin kunnon kyykkytreeni 3 kertaa viikossa, joka on mun mielestä tavan tallaajalle aika paljon. Toisaalta tämä ohjelma tuntui välillä turhankin kevyeltä, varsinkin etukyykyt harvoin tekivät edes tiukkaa. Toisaalta se on hyvä, jotta ehtii ainakin kunnolla palautua, mutta toisaalta tuntui hassulta kun joka toinen treeni oli vähän höntsäilyä. Mutta kun kyykkyihin keskittyy ja muistaa myös levätäniin varmasti sieltä jotain kehitystäkin tulee.

~ Amanda

amandasilver

3 vastausta artikkeliin “HATCH SQUAT PROGRAM – KYYKKYTULOKSET ENNEN JA JÄLKEEN”

  1. Itse oon kanssa tekemässä tota kyseistä ohjelmaa. Viikko 8 menossa ja huomaa selkeästi voimatasojen nousseen. Etukyykyt ohjelmassa on tosiaan turhan kevyitä, mutta itselläni ainakin niissä liikkuvuus parantunut, kun aiemmin olin etukyykkyjä tehnyt vain satunnaisesti. Ohjelma on tuonut myös kivaa vaihtelua omiin treeneihin.

    • Kiva kuulla että siellä on muitakin tätä ohjelmaa tekeviä! Joo hei toi on muuten yksi hyvä puoli, liikkuvuus ja tekniikka meni myös mulla paremmaksi. 🙂 Toki tein koko ajan myös liikkuvuustreeniä lisäksi, mutta eiköhän toi kyykkykin oo voinut olla yksi liikkuvuutta parantava tekijä siinä varsinaisten liikkuvuusharjoitteiden ohella.

  2. ___123___HATCH SQUAT PROGRAM – KYYKKYTULOKSET ENNEN JA JALKEEN – Do it today___123___

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta