LUUKKU 9: TERVEYSVINKIT JOULUUN

Heippa! Joulu tulee kovaa vauhtia ja muutama onkin kysellyt vinkkejä joulun ajalle. Ajattelinkin tehdä niistä joulukalenteriin luukun, sillä aihe sopii tähän mainiosti. Nämä vinkit joulun ajalle on tietenkin pitkälle mun mielipiteitä, joku muu voisi neuvoa toisin.

ÄLÄ STRESSAA
Joulu on rentoa yhdessäoloa, jolloin kuuluu herkutella. Suklaata ei tarvitse vetää kilokaupalla, mutta ei jouluna tarvitse stressata syömisistään tai mistään muustakaan. Niinkuin viisas sanontakin sanoo: ”Ei ole väliä mitä syöt joulun ja uuden vuoden välillä, vaan sillä on merkitystä, mitä syön uuden vuoden ja joulun välillä”. Tämä on ihan totta, yksi viikko ei ratkaise mitään vaikka söisit pelkkää suklaata, kunhan palaat sen jälkeen takaisin ruotuun. Välillä tekee ihan superhyvää tehdä vain niitä asioita mitkä sattuvat huvittamaan, vaikka ainut tekeminen mikä itseä huvittaa olisikin sohvalla makoilu.

SYÖ MYÖS VIISASTA RUOKAA
Vaikka jouluna suurin osa ruuista ei olekaan mitään superfoodia, niin vatsaa kannattaa täyttää myös kasviksilla, marjoilla ja hedelmillä eikä ahtaa pelkkää kinkkua ja suklaata, jottei olo mene ihan tukalaksi. Syö aamuisin vatsaa hellivää kaurapuuroa ja mausta sekä koristele annos jouluisilla mauilla. Jälkkäriksi voit sitten tuhota konvehtirasian, tosin se ei välttämättä enää onnistukaan valmiiksi täydellä vatsalla 😉 Joten jos haluat herkutella vähän kohtuullisemmin (mikä on ihan järkevä vaihtoehto sekin), niin syö ensin pohjalle terveellisiä vaihtoehtoja, jolloin herkkuja ei jaksa syödä niin paljon.

ULKOILE
Jos ei jouluna treenaaminen kiinnosta, niin jo pieni happihyppely tekee ihmeitä, oli se sitten käynti hautausmaalla jouluaaton iltana tai pulkkamäkeily välipäivinä. Sisällä oleskelu ja raskas ruokailu saa olon monesti veteläksi, ja raitis ilma piristää kummasti. Toki myös treenaaminen on sallittua, ainakin kuntosaleilla saa varmasti treenata rauhassa! 

Tässä mun vinkit joulun ajalle. Ykkösvinkki on kuitenkin se, että nauttikaa, rentoutukaa ja antakaa kehon ja mielen levätä! Sen jälkeen on taas koko vuosi aikaa säntäillä paikasta toiseen. 

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta