JOULUKALENTERI LUUKKU 7: DIY PROTEIINIPATUKAT

Mulla on ollut jo hetken mielessä, että tekisin itse proteiinipatukoita. Kaupan patukoissa on yleensä paljon lisäaineita, sokeria jne., että halusin kokeilla mitä saisin itse aikaiseksi.

Kehittelin reseptin itse ja näistä tuli ihan superhyvän makuisia vaikka itse kehunkin! Rapean suklaakuoren alla on herkullinen patukka toffeetäytteineen ja vaikka patukkataikinan pääraaka-aine onkin kidneypapu, ei se mielestäni maistu yhtään läpi. Maapähkinävoi on mun mielestä kaikissa terveellisissä herkuissa ehdoton, ja se tuo myös näihin oman miellyttävän makunsa.

Proteiininlähteinä näissä patukoissa toimii kidneypavut, pähkinävoi, mantelijauho ja heraproteiini.

dsc_0001-2 dsc_0020-2

PROTEIINIPATUKAT (n. 10kpl)

Täyte:
230g kidneypapuja
0,5dl maapähkinävoita
0,5dl hunajaa
1,5dl mantelijauhoja
1rkl suklaanmakuista heraa
Kourallinen pähkinöitä

Toffee:
200g kuivattuja taateleita
3/4dl maapähkinävoita
Tilkka vettä

Kuorrute:
100g tummaa suklaata (86%)

Huuhtele ja soseuta pavut huolellisesti tehosekoittimessa. Voit lisätä tilkan vettä helpottamaan soseutusta. Lisää tehosekoittimeen maapähkinävoi, hunaja, mantelijauhot ja hera. Aja tasaiseksi massaksi. Lisää pähkinät ja pyöräytä sekoittimessa nopeasti niin, ettei ne murskaannu kokonaan vaan jäävät palasiksi. Muotoile taikinasta litteitä patukoita.

Valmista toffee. Soseuta monitoimikoneessa taatelit sekä maapähkinävoi ja lisää sen verran vettä, ettei taikina jää mureaksi vaan se on tasaista muotoiltavaa massaa. Muotoile/levitä toffeesta täyte patukoiden päälle.

Sulata suklaa ja valuta patukoiden päälle kuorrutteeksi. Laita pakastimeen jähmettymään.

Patukat säilyy pari päivää jääkaapissa, mutta itse säilytän niitä pakastimessa.

~ Amanda

amandasilver

2 vastausta artikkeliin “JOULUKALENTERI LUUKKU 7: DIY PROTEIINIPATUKAT”

    • Kiitos! Kandee kokeilla, tää oli kyllä superhyvä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta