KAIKISTA TÄRKEIN ASIA RUOKAILUSSA

Oon päässyt viimeaikoina pohtimaan paljon ihan ruokailun perusasioita asiakkaiden kanssa. Oon myös kuullut melkein kaikilta ylipainoisilta saman ykkössyyn ylipainoon: aamulla ja päivällä syödään liian vähän, ja illalla homma lähtee lapasesta. Sain tällä viikolla myös itse kokea tuon jopa pariin otteeseen, kun en oo muka kerennyt syömään (oikeesti omaa laiskuuttahan toi on kun ei jaksa nähdä vaivaa kunnon eväiden hommaamiseen). Illalla kotiin tullessa nälkä on liian kova ja mitäköhän jäätävässä nälässä tekee mieli, salaattia vai suklaata? 

dsc_0001-2

Jos siis pitäisi sanoa, mikä on ruokailussa tärkeintä, sanoisin säännöllisyys. Sen lisäksi, että aineenvauhdunta pysyy käynnissä ja ruuansulatus pelaa paremmin, niin myös verensokeri pysyy tasaisena eikä tule noita jäätäviä himoja. Tällöin on paljon helpompi myös syödä terveellisemmin, mutta terveellisesti on vaikea syödä ilman säännöllisyyttä. Kun päivä alkaa kunnon aamiaisella ja energiaa tankataan tasaisesti 2-4 tunnin välein pitkin päivää, ei ylilyöntejä tule niin herkästi. 

Mitä mieltä te ootte?

~ Amanda

amandasilver

4 vastausta artikkeliin “KAIKISTA TÄRKEIN ASIA RUOKAILUSSA”

 1. Oon täysin samaa mieltä, itsekkin oon kokenu tuon. Päivällä on syönyt aivan liian vähän kulutukseen nähden ja sitten tulee kotiin nälkäsenä ja homma lähtee pikkasen lapasista. Oppineena tuosta, olen kuitenkin alkanut huomioimaan asioita jo etukäteen 🙂

  Ihana blogi sulla muuten!! oon seuraillu sunkin kirjotuksia jo pidemmän aikaa, en vaan ole kommentoinut mitään. Nyt päätin kuitenkin sanoa jotain. Itsellä on kans harkinnassa alottaa tai ainakin kokeilla mun lähi boxilla konalassa crossfittia joulun jälkeen. Jalkapallo ja luistelu taustaa on ja crossittia olen jo kokeillut mutta sillon en vielä alottanut.

  Jos kiinnostelee niin multa löytyy kans blogia, kirjottelen omasta elämästä, fiiliksistä, tunteista, oikeestaan aikalailla kaikennäkösestä. Ja muutama postaus sitten videota banaanipananreista. Muutakin sosiaalista mediaa löytyy:
  sc:jeminaneaa insta:jeminanea ja mut löytyy kans bloglovinista 🙂

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/

  Ihanaa talvea sulle <3

  • Niimpä, kiireessä ruokailut vaatii vain enemmän suunnitelmallisuutta. Voi kiitos, kannattaa todellakin aloittaa! Ihan huippu laji <3 Mä oon ollut yhtä hymyä taas koko päivän kun kävin aamulla treenaamassa 😀 Niin ja kivan näköinen blogi sulla!

 2. kyllä monet ei vaan sityä ymmärrä.ja monet ei tunnenälkää koska ollaan oltu kitukuurilla ja aineenvaihd saattaa olla sekaisin huom kokemusta on.joutunu ns väkisin syömään vaikkei ole nälkä ja silti ei se paino nouse.voi jopa laskea ku alkaa kroppa pelaa.ei uskalleta syödä vaikka jos ei kokeile ei tiedä.siis lihomisen pelko.kaks tuntii on mielestäöni liian vähän mut jollekin se voi sopia.aamupala ainakin pitäisi syödä ei pelkkä kahci tai pahin tupakka ja kahvi.

  • Niimpä, ihmisen keho ja mieli on kyllä aika monimutkanen laitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta