YLIPAINOINEN MINÄ

Mä kävin viime viikolla InBody -mittauksessa. Mua on aiemminkin kiinnostanut käydä, mutta en oo saanut aikaseksi, ja nyt saatiin mittaukset opintojen puolesta. 

Siinä missä vaaka kertoo pelkän painon, niin InBody -mittaus kertoo mistä kaikesta se paino koostuu. Mikä osa siitä on rasvaa, mikä lihasta, solun sisäistä ja ulkoista nestettä ja niin edelleen. Samalla se kertoo viskeraalirasvan eli haitallisen sisäelinrasvan osuuden. Näin siis muutamia mainitakseni. 

snapchat-826070793307848642

Mähän oon itse pomppinut painoindeksin mukaan normaali- ja ylipainon rajamailla varmaan aina kun mun on ollut iän puolesta järkevää tota BMItä laskea (jos se nyt ylipäätään on koskaan mun kohdalla fiksua). Tossa painoindeksissähän on myös se huono puoli, ettei se vaa’an tapaan kerro kehon koostumusta, joten en oo ottanut tota mitenkään tosissaan vaan luottanut mieluiten peiliin. 

Nyt oli todellakin siis mielenkiintoista nähdä, että koostuuko toi mun ylimääräinen massani rasvasta vai lihaksesta. Mun rasvaprosentti osoittautui täysin normaaliksi siinä missä lihasmassaa oli ”liikaa”.

Näetkö tässä kuvassa ylipainoisen tytön?
Näetkö tässä kuvassa ylipainoisen tytön?

BMI mulla on 25.2 (normaalialue 18.5-25) ja rasvaprosentti 24.8 (normaalialue naisilla 18.0-28.0 ja ihanne 23%). Lihasmassa meni 1,4kg yli normaalialueen ja viskeraalirasva oli ok. Enhän mä siis todellakaan mikään rasvaton ole, mutta miksi pitäisi? Rasvaprosentti on kuitenkin edes suht. lähellä ihannetta ja oon valtaosan ajasta ihan tyytyväinen mun ulkomuotoon. Ja olo on super! Keväällä ajattelin tehdä tän mittauksen uudelleen, koska muutosten näkeminen se vasta mielenkiintoista onkin 🙂

Tämä postaus siis ihan vaan silmiä avaavana esimerkkinä siitä, ettei välttämättä aina kannata ottaa vaakalukemia ja painoindeksejä niin tosissaan. Toki ne voivat antaa suuntaa, mutta varsinkin tällasissa tilanteissa kannattaa suhtautua niihin vähän skeptisemmin. Samoin täysin normaalipainoisenakaan ei kannata täysin tuudittautua siihen normaalipainoon, koska normaalipainoisellakin tuo kaikista haitallisin viskeraalirasva voi olla liian korkealla (tästä käytetään myös nimitystä laihaläski).

Sellaset mietteet tänään! Ootteko te koskaan käyneet InBody -mittauksessa?

Ps. Arvon Instagramissani @dooittoday lippuja I love me -messuille! Käykää osallistumassa 🙂 

~ Amanda

amandasilver

6 vastausta artikkeliin “YLIPAINOINEN MINÄ”

 1. Kävin vuosi sitten inbody mittauksessa. Silloin rasvaprosentti oli alle normaalin. Sanottiin, että jos rasvaprosentti nousisi saisin enemmän tehoa treeneihin. Itse halusin ex-anoreettikkona saada rasvaprosentin ylös ihan sen takia että pelästyin, ettei menis epänormaaliksi hommat taas. Sain apua ja pienillä muutoksilla ja lisäyksilla oon saanut rasvaprosentin ylöspäin ja samalla myös tehoa treeneihin 😄

  • Tonkin kanssa saa kyllä olla tarkkana, sullakin kun on tota lihasta niin se paino ei välttämättä näytä mitään hälyttäviä numeroita vaikka rasvaprosentti oliskin alhainen.
   Mulla 48,5kg olis vielä muka normaalipainon rajoissa, todellisuudessa painan yli 15kg enemmän 😀 Ja koska rasvamassa mulla on 16,6kg, niin tossa vaiheessa mun kropassa olis rasvaa pyöreät 0%.
   Joo no treenitulokset sulla on kyllä menny ihan sikapaljon ylöspäin, ei voi kun ihailla 😍 Ei sitä aina meinaa tajuta kuinka tärkeää on syödä tarpeeksi, mutta tollasissa tilanteissa sen aina näkee sen niin konkreettisesti!

 2. Mä olen käynyt InBody mittauksessa joskus vuosi sitten, olisi kiinnostava mennä uudelleen, jotta tietäisi onko tulokset muuttuneet. Veikkaisin, että lihasta on tullut vähän lisää. Mun tulokset oli vähän ”tylsät”, kaikki tulokset oli ihan normaaleja, lihasta tosin oli vähän normaalia enemmän koko kropassa.

  Sä et kyllä ole mitenkään ylipainoisen näköinen! Hyvältä näytät, vahvalta ja terveeltä 🙂

  • Kiitos! 🙂 Mut noihan on just superpositiiviset tulokset!
   Olis kyllä niin mielenkiintoista nähdä jossain vaiheessa uudet tulokset, nähdä mihin suuntaan ollaan menossa.

 3. Mua veikataan usein 50 -kiloiseksi, vaikka todellisuudessa painan yli 60 kiloa. 😀 Olisi hauska käydä InBody:ssa, kerran olen käynyt ja silloin oli rasvat aivan liian alhaalla ja alipaino. No, sen jälkeen painoa on tullut huimasti lisää, kaikissa muodoissa. Olen oppinut arvostamaan kroppaani terveenä ja toimivana, vaikka toki huonoja kroppapäiviä on, mutta niin oli laiheliininakin, ainahan niitä on. Näytät upealta ja vaikutat fiksulta ja järkevältä nuorelta naiselta! 🙂

  • Kiitos 🙂 Kiva kuulla! Joo onhan niitä päiviä aina, mutta täytyy vaan muistaa mikä kehossa on tärkeitä, ulkonäkö vai toimivuus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta