HELPOTUSTA ULKONÄKÖPAINEISIIN

Puhuin keväällä aika paljon ulkonäöstä, kun syksyn ja joulun jälkeen löysin vaa’alta 5 kiloa korkeammat lukemat edelliskesään verrattuna. Ei ehkä tarvitse erikseen sanoa, mihin ryhdyin kun uusi vuosi oli vietetty. Jätin epäterveelliset herkut kokonaan pois, pienensin annoskokoja ja paino humahti takaisin normaaliin. Tuolloin kuitenkin ajattelin, ettei normaali riitä. Halusin oikeesti timmin kropan, erityisesti näin naisena kiinnosti saada timmit pakarat hyllyvän läskipyllyn sijaan. 

dsc_0390

 

Kun painolukema näyttää taas vähän alhaisempia numeroita, homma käy jo todella tarkaksi. Oli sitten arki tai juhla, täytyy olla tarkka syömisistään. Tossa vaiheessa ymmärsin jotain todella arvokasta; en voi syödä miten sattuu ja olla supertimmi. On valittava jompi kumpi; rento elämäntapa ja vähän pehmeämpi olemus tai kurinalainen elämä päivästä ja kuukaudesta toiseen sekä tiukka body. On turhaa stressata omasta ulkonäöstään, jos asialle ei kuitenkaan aio tehdä mitään.

Kun samaan aikaan elämässä oli paljon muutakin murehdittavaa kuin ulkonäkö, valinta ei ollut vaikea. Tunnistan sisälläni kyllä pienen tunnesyöpön, ja luulen, että meillä jokaisella se on tuolla jossain. Miksi me muuten välitettäisiin siitä, miltä ruoka maistuu, jos pelissä ei olisi yhtään tunnetta mukana? Sille ei voi antaa liikaa valtaa, mutta kyllä mä oikeestaan tuun aika onnelliseksi jo siitä, että tiedän voivani syödä vapaasti. Suurimman osan ajasta valitsen terveellisiä vaihtoehtoja koska haluan, mutta viikonloppuna on niin ihanaa ottaa myös rennosti ja herkutella.

dsc_0366 dsc_0363

Toi oivallus minkä keväällä tein, on ollut tähän päivään asti todella arvokas ja tuonut helpotusta ulkonäköpaineisiin. Viimeksi tänään tuskailin tuota rasvakerrosta mikä mun kroppaa kuorruttaa, mutta muistin, ettei sen sulattaminen ole sen arvoista. Tiedän, etten kuuna päivänä jaksaisi olla niin tarkka syömisistäni, kuin mitä rasvaton kroppa vaatii. Ja tietenkin tässä vaiheessa on hyvä tiedostaa myös se, että noi paineet tulee pitkälle ulkoapäin. Jos mulla on hyvä olo näin, kroppa toimii, treeni kulkee ja erityisesti mieli voi hyvin, niin miksi lähtisin riskeeraamaan hyvää balanssia typerillä ulkonäkökeskeisillä syillä? 

Eli postaus tiivistettynä yhteen lauseeseen: on turhaa stressata omasta ulkonäöstään, jos asialle ei kuitenkaan aio tehdä mitään.

~ Amanda

amandasilver

3 vastausta artikkeliin “HELPOTUSTA ULKONÄKÖPAINEISIIN”

  1. Tervettä tekstiä! Terveys ja hyvinvointi tulee sisältäpäin.tärkeintä on voida hyvin,eikä miettiä miten muut sinut näkevät.
    Peukutan sua Amanda🖒

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta