SUUSSASULAVA OMENAPIIRAS JA PROTEIINIPITOINEN VANILJAKASTIKE

Mä oon alkanut nyt ahkerammin kokeilemaan ja kehittelemään itse terveellisiä reseptejä. Näin syksyllä kun oman pihan puut notkuvat omenoista (vai onkohan se paras omena-aika jo ohi?), ei ole vaikeaa miettiä mitä herkkua leipoisi, kun ei noita omppuja viitsi mätänemäänkään jättää 😉 

Otin siis normaalin omenapiirakan reseptin kauniiseen käteen ja tein siihen ”pieniä” muutoksia. Tämä respeti vaati pari testipiirakkaa, mutta lopulta sain aikaan todella hyvänmakuista piirakkaa, vaikka hunaja pääsikin loppumaan kesken kaiken ja piti korvata osa siitä banaanilla. Luulen kuitenkin, että toi oli enemmän hyvä kuin huono juttu, superkypsä banaani ei todellakaan haitannut – päinvastoin. 

dsc_0023-3 dsc_0042-2

OMENAPIIRAS
4 kananmunaa
0,5-1dl hunajaa (jos haluat makeampaa, laita 1dl, mutta mielestäni myös 0,5dl riitti oikein hyvin)
1 kypsä banaani
4dl kaurahiutaleita tai -jauhoja
0,75dl sulaa kookosöljyä
2tl leivinjauhetta
1dl kiehuvaa vettä
2-4 omenaa
Kanelia

Sekoita kananmunat ja hunaja keskenään. Soseuta banaani ja lisää joukkoon. Jos käytät kaurahiutaleita, aja ne monitoimikoneella mahdollisimman hienoksi jauhoksi. Sulata kookosöljy. Lisää kaikki loput ainekset seokseen, voitele piirakkavuoka kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Pilko omenat lohkoiksi ja asettele ne piirakan päälle. Ripottele päälle vielä kanelia ja hunajaa. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

dsc_0049-2

VANILJAKASTIKE
4dl maitoa
1kananmuna
1rkl perunajauhoja

2rkl hunajaa
2-3tl vaniljasokeria

TAI

30g vaniljaheraa

Sekoita maito, muna ja perunajauho kattilassa. Kuumenna seosta niin, että se pulpahtaa, mutta älä anna kiehua. Lisää hunaja ja vaniljasokeri TAI vaniljahera. Anna jäähtyä. 

Nautinnollisia herkutteluhetkiä!

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta