HAASTATTELUSSA TRIATHLONISTI

Heippa! Hirveen kiirettä on pitänyt vaihteeksi, mutta kivoja blogijuttuja on jatkuvasti suunnitteilla, vaikka postaustahti onkin pysynyt suhteellisen verkkaisena. Ollaan ensinnäkin Nooran kanssa pläänäilty vaikka mitä, ja yksi kiva idea oli haastatella toisiamme. Meillä on todella erilaiset lajit (triathlon ja CrossFit), ja aateltiin, että olis kivaa tuoda välillä muitakin lajeja esille blogiin kun sitä omaa tuttua juttua. 

Päästetääs siis Noora ääneen! 🙂

dsc_0261

Kuka olet?

– Olen Noora, 17-vuotias triathlonisti ja liikuntaneuvoja opiskelija Kouvolasta. Harrastustaustaa löytyy futiksen ja tanssin parista junnuvuosina, yläaste ikäisenä kuvioihin tuli kuntosali ja lenkkeily. 

dsc_0088 dsc_0426

Mitä on triathlon?

– Triathlon on kolmen hienon lajin yhdistelmä: ensin uidaan, sitten pyöräillään ja lopuksi vielä juostaan. Matkoja löytyy supersprintistä (noin 400m uinti, 10km pyöräily ja 2,5km juoksu) aina täysimatkaan eli ’ironmaniin’ (3,8km uinti, 180km pyöräily ja 42,2km juoksu) asti.

Miksi juuri triathlon?

– Tätä olen miettinyt usein itsekin. Oma mielenkiinto on aina ollut vahvasti kestävyysurheilussa ja jalkapallon lopetettuani etsin itselleni sitä ’omaa juttua’. Sinä kesänä kun kiinnostuin triathlonista olin innostunut pyöräilemään paljon, juosta kun ei penikkavaivoilta kauheasti pystynyt. Samalla kehittyi idea pyöräilyn ja juoksun yhdistämisestä, molemmat kun ovat itselleni rakkaita lajeja. Triathlon oli pyörinyt sitä ennen jonkin aikaa mielessä, mutta surkeat uimataitoni jarruttivat päätöksentekoa. Uuden opiskelupaikan myötä rohkenin ottaa yhteyttä paikalliseen seuraan ja muutaman viikon päästä olikin ensimmäisten uintitreenien vuoro.

Jo yhdessä lajissa pärjääminen tarvitsee paljon treeniä, joten miksi ihmeessä sitten valitsin lajin jossa pitää olla edes jotenkin hyvä kolmessa eri kestävyyslajissa? Ehken osannut päättää vain yhtä lajia, oli pakko valita kolme joista uinnin kanssa on eniten petrattavaa. Haasteista ei ainakaan ole pulaa 😉

dsc_0079

Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi lajissa?

– Heikkouksia löytyy juoksun ja uinnin kanssa, vahvin laji mulla taitaa olla pyöräily. Toki jokaisessa lajissa mulla on paljon parannettavaa, mutta pyöräilyyn mulla oli vahvat pohjat jo aloitettuani. Juoksussa etenkin vauhti ja sen ylläpitäminen (ja ylipäätänsä psyykkaaminen että jaksaa maaliin asti) on asioita joiden kanssa pitää tehdä paljon töitä. Uinnin kanssa aloitin vuosi sitten nollasta… kehitystä on tapahtunut tosi paljon ja tapahtuu edelleen vauhdilla.

Kerro kilpaurastasi. Millaisiin kisasaavutuksiin olet yltänyt?

– Aloitin säännöllisen treenaamisen vuosi sitten ja ensimmäiset sprinttimatkan (750m uinti, 20km pyörä, 5km juoksu) kisani olivat Vantaalla kesäkuussa. Sen jälkeen olen osallistunut kahtiin supersprintti kisoihin. Suurin saavutus tähän mennessä on Ahvenanmaan supersprintin T17 sarjan 2. sija.

Näiden lisäksi osallistuin Ahvenanmaalla myös joukkueviestissä juoksuosuudelle ja kisasin SM duathlonissa hieman huonommalla menestyksellä, nimittäin jouduin keskeyttämään pyöräilyn jälkeen kilpailun terveyssyiden takia.

dsc_0026

Millainen on treeniviikkosi?

– Tällähetkellä eletään peruskestävyyskaudella, eli treenit toteutetaan pk sykkeillä. Mulla on 2 kertaa viikossa uintia, 1 kerta pyöräilyä ja 2 kertaa juoksua. Näiden lisäksi treeniviikosta löytyy tietenkin kehonhuoltoa venyttelyn ja rullailun merkeissä sekä 2 kertaa viikossa kuntosalia. Marraskuussa treenimäärät taas lisääntyy ja muuttuu hieman, can’t wait!

Ps. Lue myös mun haastattelu Nooran blogista!

~ Amanda

amandasilver

2 vastausta artikkeliin “HAASTATTELUSSA TRIATHLONISTI”

  1. Moikka!
    Tää ei nyt liity millään tavalla tähän postaukseen, mutta halusin kommentoida tähän, jotta varmasti huomaat kommenttini. Olen nimittäin ihan supersuperkiitollinen niistä vinkeistä, mitä annoit aikaisemmin minulle pääsykokeita varten. Unohdin kokonaan tulla kiittämään, mutta nyt kun eksyin uudelleen blogisi puolelle Tavoitteena triathlon – blogin suunnalta, niin kiitos kiitos kiitos! Pääsin siis lopulta kouluun ja nyt jo ensimmäiset viikot takana päin. Kiitos! <3

    • Oi kuinka kiva kuulla! Onnea koulupaikasta 🙂 Mihin kouluun menit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta