EROON KESÄPÖHÖSTÄ

Onko täällä muita, joiden kesä oli kirjaimellisesti makea? Mä söin tänä kesänä todella rennosti liikaa stressailematta, ja se oli oikeestaan aika ihanaa. Välillä toki morkkistelin, mutta sekin vähentyivät kesän edetessä. Peruspilarit on olleet toki kunnossa kaiken aikaa, mutta herkkuja tuli syötyä varmaan joka päivä. Oli ihanaa vaan syödä just sitä mitä mieli tekee, mutta nyt on myös ihanaa palata takaisin normaaleihin safkoihin. 

herkkukollaasi

Tänään alkoi koulu, ja aion siistiä taas omaa ruokavaliota. Jotain oon toivottavasti tässä kesällä oppinut herkuttelusta, lähinnä toivon, että stressaan vastaisuudessakin yhtä vähän, vaikka aionkin herkkuja vähentää. Epäterveelliset herkut saa vähentyä ihan kunnolla, mutta jos jäätävä sokerin himo iskee, niin esteitä mun ja irtokarkkihyllyn välissä ei pitäis pahemmin olla. Mieluiten syön kuitenkin silloin kun se himo oikeesti kunnolla iskee, eikä tavan vuoksi silloin, kun ei edes tee erityisesti mieli. Jäätävästä makeenhimosta kärsin kuitenkin aika harvoin.

Aion tehdä muutoksen normaaliin vähitellen. Ensin raivaan liiat herkut pois, mutta kokonaan en aio niitä jättää. Alkuun yksi ja myöhemmin yksi tai kaksi herkkupäivää viikossa fiiliksen mukaan on todella jees! Toivottavasti myös kohtuulliset kerta-annokset herkkujen suhteen on ees vähän tuolla selkärangassa 😀 Sen jälkeen voi alkaa kiinnittää enemmän huomiota terveellisempiin valintoihin ihan arkiruuan suhteen. Toki mun ruokailu on ollut ihan terveellistä perussafkaa kesälläkin, mutta mm. leipää tuli mätettyä välillä ihan liikaa, ja sen jälkeen oli kyllä aika turvonnut olo. Kohtuus tässäkin siis. Ja jos jollain on ongelmia annoskokojen kanssa, niin kun niihin vielä kiinnittää huomiota, niin palikat alkaa jo olla aika hyvin kohdillaan. 

Syödään terveellistä ruokaa riittävästi, reippaillaan itselle mieluisalla tavalla, levätään ja nautitaan elämästä! Tsemppiä kaikille syksyyn 🙂

~ Amanda

amandasilver

5 vastausta artikkeliin “EROON KESÄPÖHÖSTÄ”

  1. Toi eka kuva näyttää todella herkulliselta 😍😋 mitä se mahtaa sisältää? Ja muutenkin hyvä postaus, iloista alkusyksyä sinne! 😊

    • Joo oli kyllä supermakea kakku! Mutta mikäänhän ei oo liian makeeta mulle, tosin maha täynnä toi oli vähän siinä rajoilla 😉 Pohja on keksiä joka on tosiaan tuolla reunoilla asti, koska sen päällä on kinuski sekä suolapähkinät ja sen päällä vielä kerros suklaata (tai no, suklaan ja kerman sekoitus). Pysyy paremmin kasassa kun reunat yltää ylös asti. Reepti löytyy täältä: http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/syntinen-snickerskakku

  2. hyvältä kuulostaa; pienet itselleen sopivat ja mielyttävät muutokset pikkuhiljaa->pysyvä tulos ja hyvä mieliala. leipää en kuitenkaan sanoisi pahaksi jos on täysjyvää. mistä herkuista tingit ensin ja mitä tilalle?

    • Just näin. Joo ei se leipä epäterveellistä oo, mutta siihen päälle tulee yleensä kasattua voita ja juustoa, joissa on toki paljon rasvaa. Mutta siis lähinnä vatsan toiminnan takia pitää vähän kattoa ettei vedä ruisleipäövereitä, mulla kun on aika herkkä masu.
      Siis mä jätin nyt ihan kaikki epäterveelliset herkut alkuun vain yhteen päivään viikossa, ja tilalle ei tule mitään. Mulla kun noi herkut oli normaalin ruuan lisäksi, enkä korvannut niillä oikeaa ruokaa. Ne oli ylimääräistä napsittavaa, ja mähän oon sellanen, että mulla ei silleen tee tiukkaa jättää niitä pois koska syön paljon normiruokaa niin mieliteot pysyy hyvin kurissa. Mutta silti niitä herkkuja uppois, mulla on aika pohjaton vatsa niiden(kin) suhteen 😀 Mutta kerran viikossa nyt siis alkuun, tää oli pieni lupaus kaverille joka haluaa itselleen elämäntapoihin muutosta, lupauduin siis vertaistueksi, aloittaminen on niin paljon helpompaa kun ei tarvitse yksin sinnitellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta