TERVEYSINTOILIJAN MAAGINEN MUTAKAKKU

Mä elin tänä juhannuksena vähän terveellisemmin. Syynä se, että löysin niin jokaisen makunystyrän lumoavan reseptin, ettei epäterveellisiä herkkuja yksinkertaisesti tarvinnut. Ootte ehkä huomanneet, että oon aikamoinen herkkusuu jolle myös epäterveelliset herkut maistuu, joten jos en tarvitse mitään epäterveellistä (jos kahta suklaapalaa ei lasketa) koko juhannuksena, niin tässä reseptissä pitää olla jotain todella, todella maagista. 

Alkuperäinen resepti on tämä mustapapubrownieiden ohje Terveen hyvää -blogista. Mokasin ekalla kerralla hieman, enkä ole senkään jälkeen koskaan korjannut pientä mokaani, koska lopputulos oli moitteeton. Sulatin siis suklaan pilkkomisen sijaan, mikä kauhea erehdys 😉 Lisäksi älysin tehdä kakun piirakkavuokaan, enkä brownieiden muodossa. Niin, ja toki näin hyvä resepti täytyi vielä kaksinkertaistaa, jotta siitä riittää hieman useammalle herkkusuulle (eli mulle vähän enemmän).

DSC_0156 (2)

MAAGINEN MUTAKAKKU
6dl säilykemustapapuja

5rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl kaurahiutaleita
1/2tl suolaa
1dl rypsiöljyä
2dl hunajaa
4tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
200g tummaa suklaata

Huuhtele ja valuta pavut hyvin, heitä monitoimikoneeseen ja blendaa mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa ja lisää kaikki loputkin ainekset koneeseen. Blendaa tasaiseksi seokseksi, kaada piirakkavuokaan ja anna paistua uunissa 175 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Mä tykkään tästä kaikkein eniten jääkaappikylmänä, ja usein teenkin tämän jo edellispäivänä valmiiksi. Hyvää tää on toki lämpimänäkin, mutta parasta vetäytyneenä 🙂

Tämä resepti on myös siitä hyvä, ettei sitä saa helposti pilattua, vaikka jauhopeukalo olisikin keskellä kämmentä. Paras tapa pilata mutakakku totaalisesti, on pitää sitä liian pitkään uunissa. Mä onnistuin pitämään tätä uunissa ainakin 5 minuuttia liikaa (aika, jossa normaali mutakakku olisi ollut jo täysin kuivaa) kun kirjoittelin niin syventyneenä tätä reseptiä paperille, mutta mitään vakavaa ei tapahtunut! Kakku oli juuri yhtä hyvää ja mutaista kuin aina ennenkin, kiitos puuttuvien jauhojen 🙂

Nam.

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta