PYSY KUNNOSSA LÄPI KESÄN

DSC_0116 (2)

Vuoden alussa moni alkoi taas liikkumaan enemmän, sillä uusi vuosi on uuden alku, jolloin on kiva päästä aloittamaan puhtaalta pöydältä. Toivottavasti mahdollisimman moni on päässyt tavoitteiseensa, oli se sitten kasvattaa kuntoa, oppia syömään terveellisemmin tai pudottaa painoa. Kesä on kuitenkin monesti viimeistään se kivi, johon moni kompastuu, kun grilli käy kuumana ja juhlia sekä lomamatkoja on yhtenään. Liikunta jää helposti ja ruokailu luisuu turhan epäterveelliseksi. Kunto huononee yllättävänkin nopeasti, ja koska me emme sitä halua, jaan teille hyvän pihatreenin. Tämä treeni on nopea, sillä moni haluaa kesällä käyttää aikaa muuhunkin kuin treenaamiseen. Tämä treeni ei siis tunne tekosyitä, sillä et tarvitse mitään välineitä ja kestokin on ainoastaan 15 minuuttia kunnosta riippumatta. Käytä aikaasi tämän treenin tekemiseen 2-3 kertaa viikossa. Kuntoa pystyy pitämään loppujen lopuksi yllä aika pienellä vaivalla, mutta toki arkiaktiivisuuteenkin kannattaa panostaa, ettei muu aika ole täysin passiivista 🙂

Treeni tehdään crossfitista tuttuun AMRAP -tyyliin (as many rounds as possible) eli tee treeniä täysillä 15 minuutin ajan niin monta kierrosta kuin ehdit. Ei haittaa, jos kierros jää ajan loppuessa kesken. Tämä treenin avulla on myös helppo mitata oman kunnon kehittymistä vertailemalla vanhaa ja uutta tulosta keskenään.
Treenin tarkoituksena on nostaa sykettä ja kuormittaa samalla koko kropan lihaksia. 

15min AMRAP
200m juoksua

30 kyykkyä
15 burpeeta
20 hyppyvuorikiipeilijää
15 punnerrusta

1, 2 (2) 3 (2) 4, 5 (2)

  1. Juoksu.
  2. Kyykky. Pidä selkä suorassa ja katso, ettei polvet käänny sisäänpäin. Pidä koko jalkapohja maassa ja mene niin syvälle kuin pääset.
  3. Burpee. Hyppää ensin vatsalteen maahan, nouse ylös ja hyppää räjähtävästi ilmaan.
  4. Hyppyvuorikiipeilijä. Toinen jalka on koukussa edessä ja toinen suorassa takana (kuva). Hyppää jalat ilmaan (kädet pysyy maassa) ja vaihda samalla jalkojen paikkaa, eli viimeksi takana ollut jalka tulee eteen ja edessä oleva jalka taakse. Pidä vatsa tiukkana.
  5. Ojentajapunnerrus. Mene lankkuasentoon kädet hartianlevyisesti. Pidä koko kroppa tiukkana ja punnerra itsesi niin alas, että vartalo on samassa linjassa maan kanssa. Pidä kyynärpäät lähellä kylkiä.

Ja eikun kello pyörimään ja itseään haastamaan! 🙂 

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta