LAHJOITA LENKKARIT NIITÄ TARVITSEVILLE

Miuta Primary Schoolin oppilaat vastaanottivat laatikollisen kenkiä Suomesta.
Kuva: www.liike.fi

Stadium ja Asics järjestävät LiiKe:n kanssa hyväntekeväisyystempauksen (8.4.-3.5.), jonka tarkoitus on saada tansanialaisille lenkkarit jalkaan. Bloggaajia pyydettiin mukaan pienen kisan kannustamana, ja meidän tehtävämme on motivoida mahdollisimman moni viemään omat vanhat lenkkitossunsa Stadium -myymälään, josta ne lähtevät Tansaniaan liikunnanohjaajan koulutusta tekeville oppilaille, Tansanian yleisurheiluliitolle ja sadoille ala- ja yläkoulujen oppilaille. Kenkiä siis tarvitaan, jokainen lenkkaripari on tärkeä! 

Mun sisko on kiertänyt paljon maailmaa, ja on tällä hetkellä Ghanassa työharjoittelussa. Vaikkei Tansania ja Ghana olekaan sama asia, kyselin häneltä vähän, miten paikalliset suhtautuvat liikuntaan. Vastaus tuli helposti; he rakastavat liikuntaa. Erityisesti jalkapallo kiinnostaa ja rytmi on porukalla veressä; liikunta on simppeli ilo arjen keskellä. Jotta innostus pysyisi yllä ja vältyttäisiin huonojen jalkineiden tai ilman kenkiä liikkumisen haitoilta, on tärkeää kannustaa ihmisiä tätä kautta liikkumaan.

Liikkuminen on todella paljon turvallisempaa, terveellisempää ja helpompaa, kun jalassa on lenkkitossut. Ilman kenkiä liikkuminen altista monille vammoille, ja on jopa este työssä tai koulussa käymiselle. Monet lapset kulkevat pitkiä matkoja kouluun polttavan kuumalla hiekalla avojaloin. Tai sitten heillä on vain varvassandaalit, joten lenkkareita todella tarvitaan!

~ Amanda

amandasilver

2 vastausta artikkeliin “LAHJOITA LENKKARIT NIITÄ TARVITSEVILLE”

  1. Aivan ihana idea!<3 Pitää katsoa olisko tutuilla ylimääräsiä lenkkareita, itellä ei löydy :/ Mahtavaa, että kerroit tästä!:)

    • Joo tällaset on kyllä hyviä, monen kaapit pursuaa turhia tavaroita, joten tekee kyllä hyvää välillä päästä jostain eroon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta