KYYKKÄÄ KYYKKÄÄ – MUTTA ONKO SE SITTENKÄÄN NIIN HELPPOA?

DSC_0519

Paljon hehkutetaan kyykkäämistä ja pyöreitä pakaroita jotka kyykkäämällä saa. Kyykky on kuitenkin muutakin kuin pepputreeniä, nimittäin meidän luonnollinen lepoasento, joka tekee hyvää koko keholle. Mutta mitä jos se kyykkyyn pääseminen ei olekaan niin helppo nakki? Kun liikkuvuus ei riitäkään siihen; selkä pyöristyy ja kyykky jää muutenkin vajaaksi? Etenkin haastavempiin kyykkyvariaatioihin, kuten valakyykkyyn mentäessä liikkuvuus tulee helposti hidasteeksi. Ei anneta sen hidastaa treenaamista kuitenkaan sen enempää, vaan tehdään asialle jotain!

Jaan teille muutaman liikkeen, jotka parantavat mm. nilkkojen ja lantion alueen liikkuvuutta ja joita olen itse tykännyt tehdä. Myös yläkroppa saa hieman venytystä osakseen, jotta mm. se valakyykkykin alkaisi sujua paremmin. Tee näitä liikkeitä säännöllisesti muutama kerta viikossa ja pysy asennoissa vähintään minuutti. Kohta kyykätään!

Alaspäin katsova koira

Nilkan etuosan venytys

Pakaravenytys

Lonkankoukistajan venytys

Reiden lähentäjät

Reiden etuosat

Lonkat

takareidet ja kyljet

Peppu ja lonkat

kyykky

~ Amanda

amandasilver

4 vastausta artikkeliin “KYYKKÄÄ KYYKKÄÄ – MUTTA ONKO SE SITTENKÄÄN NIIN HELPPOA?”

  1. Vau, tosi hyvä postaus! Kiitos vinkeistä! Mulla on itellä aika surkee liikkuvuus ja kyykyt ei mee sinne päinkään, joten oon paremminkin vältellyt niitä kuin harjoitellut 😀 Mutta olis kiva osata niin täytyypä alkaa venytteleen ja harjotteleen lisää.

    • Kiva jos tästä oli hyötyä! Nyt sit liikkuvuustreeniä vaan 😉 Mullakin varsinkin nilkkojen liikkuvuus on niin surkea, että kyykkyasennon täytyy olla todella leveä, jotta nuo onnistuu.

  2. Ei vitsi sulla on tosi tsemppaava ja ihana blogi!! Päädyin tänne ku Googlailin ohjeita päällä seisonnasta, ja sit lopulta jäin vaan lukeen myös kaikkee muuta. Sulla on ihan mahtava asenne ja se tarttuu <3 Oot niin aito ja todellinen, tosi tosi hyvä blogi ja hyvää työtä!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta