5 X TERVEELLINEN AAMUPALA

Mua inspiroi hurjasti jo pelkät kauniit ruokakuvat, joten muiden kauniista blogikuvista inspiroituneena oon itsekin innostunut kuvaamaan omia ruokiani. Tässä postauksessa jaan aamupalavinkkejä ja kuvia omista aamupaloistani, erilaisia ruokakokonaisuuksia liikkujille ja miksei muillekin. Mun ehdoton ykkössuosikkihan on maitoon tehty puuro marjoilla ja maapähkinävoilla herkullisen maun ja täyttävyytensä ansiosta, mutta tästä postauksesta löytyy tuon aamiksen lisäksi myös paljon muuta. Kokeilemalla selviää, mikä on itselle se hyvä aamupala, tai jos tykkää kaikista, niin voihan sitä syödä joka päivä vähän erilaisen aamiksen 🙂

Mulla tärkeintä aamupalalla on ruuan täyttävyys ja maku. Aamupala on tärkeä startti päivään, joten miksi pilaisin päiväni vetämällä mitäänsanomattoman makuista safkaa josta kaiken kukkuraksi jää nälkä? Aamupalan syöminen lisäksi tutkitusti helpottaa painonhallintaa; kun heti aamulla saa vatsan täyteen ja polttoainetta koneeseen, loppupäivänäkin on helpompi tehdä viisaita valintoja niin liikunnan kuin ruokienkin suhteen.

AAMUPALAVAIHTOEHTOJA

DSC_0121 (2)

VIHERSMOOTHIE JA TÄYTETTY CROISSANT

Vihersmoothie (1 annos):
Banaani
1 appelsiinin mehu
1cm pala inkivääriä
Pala kurkkua
Parsakaalia
Salaattia
Pieni avokado
Pieni omena

1rkl hamppuproteiinia

Täytetty croissant (1 annos):
1 croissant
Margariinia
Viipale juustoa
3 viipaletta kinkkuleikkelettä
Salaattia
Paprikaa

DSC_0055 (2)

KAURAPUURO

Puuro:
1dl kaurahiutaleita

2dl maitoa
Ripaus suolaa
Steviaa
Lisukkeet:

Marjoja
Banaani
Maapähkinävoita

DSC_0016 (2)

MUNAKAS JA HEDELMÄSMOOTHIE

Munakas:
2 kananmunaa
Mustapippuria
Suolaa

Hedelmäsmoothie:
1 banaani
1 (säilyke)persikka
1/2 prk (125g) maitorahkaa

Lisäksi:
Kasviksia (esim. salaattia ja tomaattia)

DSC_0042 (2)

JOGURTTI

Kreikkalaista luonnonjogurttia
Ripaus steviaa
Mysliä
Banaania
Marjoja

DSC_0008 (2)

BANAANILETTU

Taikina:
Kypsä banaani
Kananmuna
2rkl mantelijauhoa
1rkl suklaaheraproteiinia
0,5dl maitoa
(Öljyä paistamiseen)

Täyte:
½prk (125g) maitorahkaa
Mustikoita
Steviaa

Mikä on sun lemppariaamupala? Entä syötkö aina saman aamupalan vai tykkäätkö kokeilla erilaisia aamiaisia? Kommenttiboksissa saa jakaa lisää aamupalavinkkejä!

~ Amanda

amandasilver

10 vastausta artikkeliin “5 X TERVEELLINEN AAMUPALA”

 1. Mun mielestä paras aamiainen on juurikin toi kuvailemasi puuro+maapähkinävoi+marjacombo! Toinen lemppari on itsetehty mysli, jossa on kaurahiutaleita, siemeniä,pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä 😋 Lisäksi täydelliseen aamiaiseen kuuluu myös aina kahvi 😄 On muuten ihanan näköisiä ruokakuvia!

  • Puuro on kyllä niin hyvää, toisin kuin kahvi jota oon aina inhonnut 😀 Kiitos!

 2. Mulla on lempparina kaurapuuro. Melkein aina se sama puuro + raejuusto + nokare voita. Joskus banaania tai mustikoita sekaan. En ole vielä ainakaan kyllästynyt ja on työaamunakin helppo ja nopea!

  • Puuro on kyllä hyvää myös raejuuston ja mustikoiden kanssa! Se on mulla heti seuraava vaihtoehto jos maapähkinävoi on päässyt loppumaan 🙂

 3. Mulla menee aamupalat ihan kausittain; Tällä hetkellä on menossa HC-Smoothie kausi 😀 Mun smoothieen tulee: Vettä, mustaherukoita, punaherukoita, tyrninmarjoja(+jotain muita marjoja mitä sattuu pakkasessa olemaan), banaani, avokaado, maitorahkaa/tai maustamatonta jugurttia, vaniljaheraa, kaurahiutaleita, kananmuna, msm-jauhetta…Eli ymmärrettävää tuolla ainesluettelolla tuo ”HC” 😀 Mut on hyvää, kaikki vaan blenderiin ja pitää nälän pitkään 🙂

  • Kuulostaa kyllä tuhdilta smoothielta! Täytyy kokeilla 🙂

 4. Hmm…en kyllä tuota croissantia kutsuisi terveelliseksi. ja kaikkiin tulee banaania, en tykkää… oma suosikkini on valkuais/heraproteiinikaurapuuro marjoilla. Jos oikein haluan hifistellä teen ns. puurokakkutaikinan johon tulee kikherneitä, kaurahiutaleita, pari taatelia, heraproteiinia, kaneliani ja kookoshiutaleita muusiksi. Kuulostaa oudolta mutta maistuu kuin kakkutaikinalta.

  • Niin no, eihän se terveellisimmästä päästä ole, mutta riippuu croissantista. Aika perussafkaa kuitenkin 🙂 Joo huomasin kans, että kaikki reseptit sisältää banskua, se on vaan niin hyvää. Harmi, ettei ollut sun mieleen 🙁 Osasta reseptejä sen voi kyllä ottaa pois tai korvata jollain muulla.
   Kuulostaa hyvältä!! Blendaatko nuo kaikki sileäksi taikinaksi? Täytyy kokeilla.

  • joo mössöksi vaan tehosekoittimella; puoli purkkia kikherneitä, parikolme kuivattua taatelia(ilman kiviä)1dl kaurahiutaleita, pari rkl kookoshiutaleita ja 1dl heraproteiinia. Vettä/maitoa lisätä tarvittaessa. Kokeile ihmeessä! Ja tee vaikka postaus uusista kokeiluistasi=)

  • Hitsi, tätä on kyllä pakko kokeilla! Kaapista taitaakin löytyä kaikki paitsi kikherneet, jeij!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta