NOPEA JA TERVEELLINEN MIKROPIZZA

Mä rakastan pizzaa, enkä usko olevani ainoa. Tänään tulin koulusta kotiin pelkän aamupalan syöneenä, ja halusin tehdä jotain nopeaa, mutta hyvää ruokaa. Olin pari viikkoa takaperin keksinyt tämän reseptin kun piti hyödyntää ylijäänyt kaurapuuro, joten perjantain kunniaksi ajattelin tehdä tätä mikropizzaa taas. Kyse ei siis todellakaan ole mistään roiskeläpästä, vaan tämä on ihan ehtaa tavaraa. Tämä mikropizza valmistuu käden käänteessä ja siihen voi pizzan tavoin laittaa päälle mitä tahasa; hyvä tapa käyttää vaikkapa ylijäänyt, pilaantuva ruoka. 

DSC_0066 (2)

DSC_0049 (2)

MIKROPIZZA (1 pieni pizza)

Pohja:
1dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
Tilkka maitoa
Suolaa

Esimerkkitäytteet:
Salsakastiketta
Maustettua jauhelihaa
Valkosipulia
Tomaattia
Juustoraastetta
Pizzamaustetta
Mustapippuria

Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja kaada matalalle ruokailulautaselle. Laita mikroon esipaistumaan, kunnes pohja on kypsä. Mä itse mikrotin n. 3 minuuttia, mutta aika voi vaihdella mikroittain.
Kun pohja on esipaistettu, lado päälle haluamasi täytteet. Laita vielä mikroon, kunnes juusto päällä on sulanut kunnolla (n. 1-3min).

DSC_0076 (2)

Tämä pizza on erityisen hyvä kiireiselle, sillä se on niin nopea valmistaa ja pitää hyvin nälkää. Pohja ei ole höttöjauhoista valmistettu ohut lettu, vaan oikeasti tuhti ja maukas sekä täyttävä ja terveellinen. Kun päälle vielä latoo lihaa ja kasviksia, niin vatsa on taatusti tyytyväinen muutaman tunnin, eikä kohta täydy taas olla keksimässä mitä seuraavaksi syödään.
Pizzoihin on muuten kätevä piilottaa myös kasviksia jos niiden riittävä nauttiminen on haastavaa. Raasta pohjaan vaikkapa porkkanaa, kesäkurpitsaa tai parsakaalia, ja laita täytteeksi tomaattia, paprikaa tai rucolaa.

~ Amanda

amandasilver

6 vastausta artikkeliin “NOPEA JA TERVEELLINEN MIKROPIZZA”

  1. Pitää joskus kokeilla! 🙂 Näyttää ja kuulostaa hyvältä. En oo koskaan nähnyt vastaavaa reseptiä 😀

  2. Piti heti kokeilla ja hyvää oli! 🙂 vedin kaurahiutaleet sauvasekottimella jauhoiksi niin koostumus oli entistäkin miellyttävämpi. Helppous, nopeus ja maku viehätti, tulee varmasti jatkossakin tehtyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta