TERVEELLISET SUKLAATOFFEEKONVEHDIT

*Yhteistyössä Nu3

Yritin keksiä näille palleroille jotain herkullista nimeä, mutta en yhtään tiedä voiko näitä sanoa konvehdeiksi. Konvehti kuulostaa kyllä vähän paremmalta kuin esim. pallero, joten sovitaan että nää on nyt konvehteja 😀

Sain taas valita Nu3:n laajasta tuotevalikoimasta haluamani tuotteet, ja kaavailin tätä reseptiä jo samalla kun selailin sopivia tuotteita testattavaksi. Nu3:n valikoimaan oli hiljattain tullut ihana uutuus; pehemä maapähkinävoi. Suurena maapähkinävoin ystävänä en tietenkään voinut jättää tilaisuutta käyttämättä ja oli pakko testata Nu3:n omaa maapähkinävoita. Sen kaveriksi valitsin kaakaonibsejä ja mulperinmarjoja. 

Ennen kun päästään reseptin kimppuun, kerron tuotteista muutaman sanasen. Maapähkinävoi on 100% maapähkinää, eikä siinä siis ole mitään muuta. Koostumus on aika löysä, mikä on mun mielestä hyvä juttu, sillä puuron kanssa se on helppo syödä (haaveilen aina illalla sängyssä tulevasta aamiaisesta; kaurapuurosta marjoilla ja pähkinävoilla). Tämä mpv (maapähkinävoi) levittyy helposti vaikka leivän päälle tai surahtaa tasaisesti smoothien sekaan; ei tarvitse tapella sitkeiden mpvkönttien kanssa.
Kaakaonibsit eivät pelkilteen ole kummoisen makuisia, mutta leipomuksiin, smoothieihin ja mysliin ne antavat ihanan suklaisen makuvivahteen. Rohkeimmat voivat laittaa näitä salaatin sekaan, itse en ole vielä sitä uskaltanut kokeilla, mutta ehkä sekin päivä vielä koittaa.
Mulperinmarjoista monella tulee ensimmäisenä mieleen Mikko Mallikas -sadut, mutta mitään yhteistä niillä ei kyllä taida olla… Joka tapauksessa mulperinmarjat ovat todella makeita, ja sopivat hyvin mm. mysliin, smoothieihin, leipomuksiin, salaatteihin tai sellaisenaan. Ne ovat myös suosittuja koristeita; aika monta kertaa olen nähnyt nättejä mulperinmarjarivejä smoothiekulhojen koristeena. 

DSC_0029 (4)

SUKLAATOFFEEKONVEHDIT
1pss (n. 200g) kivettömiä kuivattuja taateleita

2-3 isoa rkl Nu3 maapähkinävoita
(Vettä)

2rkl Nu3 kaakaonibsejä
Hasselpähkinöitä
Nu3 mulperinmarjoja
200g tummaa suklaata
Kookoshiutaleita

Heitä taatelit ja maapähkinävoi tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes niistä tulee tasaista (jos tosta nyt tasaista voi saada) taikinaa. Tarvittaessa lisää vettä sekaan. Sekoita vielä lusikalla kaakaonibsit joukkoon ja pyörittele palloiksi hasselpähkinöiden ja mulperinmarjojen ympärille niin, että ne jäävät pallojen sisään. Jokaisen pallon sisään tulee siis joko mulperinmarja tai hasselpähkinä.
Sulata tumma suklaa ja pyörittele pallot ensin suklaasulassa ja sen jälkeen kookoshiutaleissa. Itse jätin osan konvehdeista ilman kuorrutusta.

Näistä tuli kyllä superhyviä! Blogista löytyy (kategoriat –> ruokareseptit) muutama muukin herkku, jossa on käytetty tuota maapähkinävoitaatelitaikinaa. Oon todennut sen nimittäin todella herkulliseksi ja monikäyttöiseksi, sitä voi tunkea raakakakkuihin, puuroon, konvehteihin ja patukoihin, riisikakun päälle tai syödä sellaisenaan.

~ Amanda

amandasilver

Yksi vastaus artikkeliin “TERVEELLISET SUKLAATOFFEEKONVEHDIT”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta