SUKLAATOFFEEKAKKU

Oon katsonut viimeaikoina todella paljon DIY -ruokavideoita toistaan herkullisemmista ja suklaisemmista herkuista. En tiedä miksi oon kiduttanut itseäni katsomalla niitä, mutta niiden innoittamana pääsin itsekin maistamaan palasen (tai kaksi… tai ehkä sittenkin kolme?) suklaatoffeeunelmasta. Tämä onkin ehkä herkullisin terveellinen resepti, jonka olen kehitellyt. 

DSC_0029 (2)

Kun katsot tarkkaan, voit nähdä kuvista kolme kerrosta, joista jokainen on herkullinen osa kakkua. Keksipohja on koko komeuden perusta, jonka päälle on hyvä levittää toffeetäyte ja valuttaa suklaakuorrute. Vielä jos kakkuun voisi lisätä vadelmia – pieni raikastus on ainut asia, jota jäin kaipaamaan makeuden vuoksi. 

DSC_0006 (2)

SUUSSASULAVA SUKLAATOFFEEKAKKU
Pohja:
1pss PULS Snap tuplasuklaa -proteiinikeksejä
2rkl kookosöljyä
Toffeetäyte:
200g kuivattuja taateleita
1,5dl maapähkinävoita
0,5dl vettä
Suklaakuorrute:
200g tummaa suklaata

Murskaa keksit esim. tehosekoittimella ja lisää joukkoon kookosöljysula. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos tiiviisti pohjalle. Valmista sen jälkeen toffee heittämällä taatelit, maapähkinävoi ja vesi tehosekoittimeen, kunnes ne ovat taikinamaista mössöä. Sen jälkeen kumoa täyte keksipohjan päälle ja painele sileäksi. Ja jos ja kun se meinaa tarttua sormiin, niin käytä apunasi esim. mantelijauhoja. Viimeisenä sulata suklaa koko komeuden päälle, pidä hetki jääkaapissa tai pakastimessa (suklaan ei tarvitse jähmettyä kokonaan) ja valmistaudu menettämään sydämesi ja kielesi tälle ihanuudelle. 

Nopeaa, helppoa, hyvää ja terveellistä! 

~ Amanda

amandasilver

2 vastausta artikkeliin “SUKLAATOFFEEKAKKU”

    • Toi oli kyllä ihan sikahyvää, vaikka itse kehunkin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta