NATURAL PROTEIN SNACK

*Yhteistyössä Evoke

DSC_0100 (2)
Halusin kirjoittaa ja vinkata teille näistä patukoista, sillä nämä ovat hyvällä tavalla erilaisia kuin normaalit protskupatukat. Nykyään puhutaan paljon ruuan puhtaudesta ja luonnollisuudesta. Proteiinipatukat ovat käteviä välipaloja treenistä palautumiseen ja muuten vaan, mutta ainesosaluetteloa katsoessa vastaan tulee paljon ainesosia, joista ei tiedä edes mitä ne ovat ja makeutusaineita niissä on myös paljon. Ei kovin luonnollista kamaa siis… 

Rakastan proteiinipatukoita, mutta koska vatsani ei aina ihan jaa tätä rakkautta kanssani, ilahduin, kun sain testiin Evoken Protein Crunch -patukoita. Ne sisältävät proteiinia vain luonnollisista lähteistä. Nämä patukat ovat ehkä hieman eväspatukkamaisempia, siinä missä normi proteiinipatukoita voisi verrata suklaapatukkaan. 

DSC_0111 (2)

DSC_0113 (2)
Makuvaihtoehtoja on kaksi: marjainen Red berries sekä suklaan ystävälle Choco & raisins, joista tietysti jälkimmäinen on mun lemppari 😉 Mun mukana kulkee aina yksi tällainen, ja nämä ovatkin erityisen käteviä kun päätän vatsa nälästä kiljuen koukata kotiin kuitenkin vielä salin kautta; tällöin tarvitsen sellaista energiaa, josta vatsakin pitää. Mulla kun nälkä meinaa olla vatsan pahin vihollinen; meneppä kauheessa nälässä syömään yhtään mitään sopimattomampaa, niin massu on kipeä pallo, jonka kanssa ei muuten oo menemistä treeneihin. Näiden patukoiden kanssa mitään ongelmaa ei kuitenkaan ole ollut, joten oon päässyt treenaamaan koska haluan. Näistä oon saanut myös hyvin energiaa treeniin, vaikka yhdestä patukasta mun pohjaton maha ei ihan kokonaan hiljenekään.

Sulla on ainakin kolme syytä kokeilla näitä: luonnollisuus, hyvä maku ja korkea proteiinipitoisuus.

~ Amanda

amandasilver

7 vastausta artikkeliin “NATURAL PROTEIN SNACK”

 1. luonnollisuus? tuoteselosteesta selviää jtn ihan muuta; Ainesosat

  Agavesiirappi, riisisiirappi, soijamurskaa, soijapaloja (soijaproteiini, tapiokatärkkelys, suola), manteleita 6,1 %, soijaproteiini, kuivattuja karpaloita (ananasmehusiirappia, karpaloita 1,5 %, auringonkukkaöljyä), soijaöljy, mustikoita 0,9 %, mansikoita 0,9 %, emulgointiaine (soijalesitiini), aromit.

  jopa 6.1% mantelia, 1.5% karpaloa, 0.9% mustikkaa ja 0.9% mansikkaa, näistä tulee yhteensä; 9.4%.
  loput 90.6% patukasta on ylimääräistä skeidaa. tässä on 90.6 syytä etten osta.

  • Kiitos kommentistasi ja mielipiteestäsi. Proteiinipatukka sisältää yleensä myös muuta kuin marjoja ja manteleita. Meidän tapauksessamme noita edellä mainittuja raaka-aineita. Onneksi saat ostettua marjat ja mantelit kaupasta sellaisenaan. Meille kaikille jotakin.

  • Agavesiirappi on luonnollinen makeutusaine, soijakaan ei kovin teollista ole. Emulgointiaine ja aromit ovat ainoat ei niin luonnolliset ainesosat, niitäkin näyttäis olevan kaikista vähiten kaikista ainesosista.

  • En ajatellut ensin edes kommentoida luonnollisuusasiaan, mutta tässä nyt vielä täsmennykset lesitiinistä ja aromeista.

   Soijalesitiini (pakkausmerkinnöissä myös emulgointiaine lainsäädännön edellyttämällä tavalla) on luonnollinen, soijapavuista valmistettu ravintoaine. Paitsi että lesitiini on ravinteikasta, sen luonnostaan emulgoiva vaikutus mahdollistaa erilaisten reseptien teon, kuten auttaa patukamme valmistuksessa.

   Aromit ovat luontaisia aromeja. Muun muassa Red Berries maussa kyseessä on kaksi erilaista mansikan uutetta. Nämäkin merkitty pakkauksiin lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

 2. Pitäisi ehkä testata näitä! Aina kun tulee joku uusi protskupatukka markkinoille, jengi hehkuttaa sitä ihan innolla ja mä päädyn kauppaan ostamaan sitä vain todetakseni, ettei sekään oo mun juttu.. Vielä en oo tavannut proteiinipatukkaa, jota voisi sanoa hyväksi 🙂

  • Siinä tapauksessa tää voiskin olla sun juttu, kun ei maistu yhtään sellaselta normiprodepatukalta, vaan on enemmän eväspatukkamainen! Kokeile 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta