SUPERTEHOKAS HERMOTUSTREENI PAKAROILLE

Kun hakeuduin fyssarille alaselkäkipujen takia, hän vinkkasi, että vahvemmat pakarat voisivat tukea mun selkää ja siten lieventää notkoa ja selän kipuja. Sainkin läjän peppuliikkeitä tehtäväksi. Mulla etureiskat meinaa aina tehdä kaiken työn, ja pakarat sekä takareidet senkun laiskottelee. Päätinkin, että nyt näytän tolle takaosastolle taivaan merkit, luultavasti treeneissäkin voisi saada isompia painoja nousemaan, jos työtä tekisi muutkin lihakset kuin etureidet. Ja empä muuten pistäs pahakseni pientä lihaskasvuakaan.

Otin vastuskuminauhan ja rupesin hommiin. Ja arvatkaas mitä? Jo parin kummaritreenin jälkeen kun menin treeneihin tekemään mavea, pistoolikyykkyjä ja askelkyykkyjä, mun hanuri oli kipeä jo kun pyöräilin salilta kotiin! Just kun olin kerinnyt miettimään treeneissä valmentajan peppulihaskipupelottelujen jälkeen, ettei treeni kuitenkaan tuu tuntumaan seuraavan päivänä kuin reisissä 😀 Väärässä olin, onneksi.

Tämä treeni täytyy tehdä hi-taas-ti tunnustellen, kunnon pitojen kera, niin kyllä muuten polttaa laiskempikin peppu. Kolme liikettä, kolme kierrosta ja 20 toistoa (/puoli). Mulla meni tässä treenissä melkein puoli tuntia, tehot menee muualle, jos aletaan kisaamaan aikaa vastaan. Voit tehdä tämän ennen pepputreeniä (ehkä vähän lyhempänä versiona) tai omana treeninään.

amanda1

Sujauta kummari polvien yläpuolelle, loitonna polvia erilleen ja lähde nostamaan lantiota. Ylhäällä tee parin sekunnin pito ja palaa aloitusasentoon.

amanda2

Sido kuminauha tiukalle polvien yläpuolelle, asetu kylkimakuulle ja ala loitontaa jalkoja pitäen jalkapohjat yhdessä. Ylhäällä jälleen parin sekunnin pito ennen alkuasentoon palaamista.

amanda3

Kummari on jälleen polvien yläpuolella. Jalat on lantiota leveämmässä haara-asennossa, josta viedään peppua alas ja lähdetään kävelemään sivuttain. Pidä pakarat jännityksessä ja huolehdi, ettei polvet pääse kääntymään sisäänpäin.

~ Amanda

amandasilver

4 vastausta artikkeliin “SUPERTEHOKAS HERMOTUSTREENI PAKAROILLE”

  1. Hyviä vinkkejä, kiitos! Pakaratreenissä pitää kyllä keskittyä kunnolla siihen tuntumaan. Ite aattelen, että mielummin vaikka sitten pienemmillä painoilla hyvällä poltteella pakarassa kun isoilla painoilla ja etureidet tekee isoimman työn. 🙂

  2. Kuinka usein tämä aktivointiharjoitus pitäisi tehdä? 🙂 Itellä kanssa etureidet dominoi ja alaselkäkipujakin välillä on :/ Oon aiemmin yrittänyt estää niitä syviä vatsoja treenaamalla, en ollutkaan aatellut et vois johtua heikoista pakaralihaksista. Hyödyllinen postaus siis ja kiitos selkeistä kuvista 🙂

    • Noita alaselkäkipujen aiheuttajiahan löytyy vaikka kuinka, eri tyypeillä vähän eri aiheuttajat. Lihasepätasapaino, kaikki jumit jne on sellasia mitkä niitä aiheuttaa. Mutta kannattaa toki vahvistaa pakaroita, jos syy oliskin siellä! Myös lonkankoukistajien kireys on yksi todella yleinen syy alaselkäkivuille, niitä kannattaa venytellä ja käydä hierojalla runnomassa. Mä oon tehnyt tän treenin n. kerran viikossa, ja tosiaan tuntuu, että nyt jo saa vähän paremmin tuntumaa sinne minne kuuluukin. Isoilla painoilla tehtäessä en kyllä vielä oikein saa, mutta pikkuhiljaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta