MONIPUOLINEN TREENAAMINEN

Mä oon aina ollut sitä mieltä, että monipuolisuus on hyvä pitää liikunnassa mukana. Toi ei myöskään ole vain mun oma mielipide, vaan ihan tutkittu fakta. Oon yrittänyt oikeestaan aina harjoitella mahdollisimman monipuolisesti, vaikka toki jotkin itselle tärkeimmät osa-alueet tuleekin silti harjoittelumäärissä väkisinkin esille. Vähintään oon keskittynyt siihen, että lihaskuntotreeniä, aerobista ja kehonhuoltoa mahtuu treeniviikkoon. Siitä on hyvä lähteä monipuolistamaan omaa harjoittelua.

DSC_0142 (2)

Nykyään mun treenaaminen on monipuolistunut tosta vielä lisää, kiitos crossfitin. Treeneissä tulee tehtyä isoilla painoilla, mutta myös oman kehon painolla tehdään todella paljon. Noiden lisäksi kehonhallinta ja muut taitojutut, sykettä kohottavat ja koko kehoa samanaikaisesti kuormittavat liikkeet sekä liikkuvuus ovat melkeimpä joka treeneissä läsnä. Lisäksi noiden ”osa-alueiden” sisälläkin voi lähteä hakemaan monipuolisuutta; esimerkiksi lihaskuntotreenissä vaihtele toistomääriä ja liikkeitä, tee sekä oman kehon painolla että lisäpainoja käyttäen, koko kroppaa kuormittavia ja eristäviä liikkeitä jne.

DSC_0144 (2)

Mä seurailen instagramissa monia treenibloggareita ja urheilijoita, ja ihailen monen monipuolisuutta. Toki kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta mun mielestä on niin siistiä, jos tekee salitreeniä hurjilla painoilla ja samalla saa spagaatit joka suuntaan, hallitsee kehonsa hyvin sekä muistaa pitää huolta myös aerobisesta kunnosta. Tai edes pyrkii menemään noita kohti. Ja sen lisäksi, että se on siistiä, on noista taidoista myös hyötyä terveyden kannalta. Peukku monipuoliselle kropalle!

Ps. Kotitreenaajat ja muut kiinnostuneet! Löydät tammikuun ajan täältä ilmaisia kotitreenivideoita, myös mun kaikki videot on ilmaisia tämän kuukauden ajan. Käyhän tsekkaamassa ja hommaamassa itseäsi kiinnostavat treenit 🙂

~ Amanda

amandasilver

2 vastausta artikkeliin “MONIPUOLINEN TREENAAMINEN”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta