TERVEELLISTÄ RUOKAA HALVALLA

Multa kysyttiin vinkkejä halpaan, mutta terveellisen ruokaan. Ruokaan saa helposti menemään vaikka kuinka paljon rahaa, ja varsinkin nykyään tuntuu, että moni terveysbloggaaja antaa toisaalta vähän huonon mallin ruokailun suhteen. On superfoodia ja viherjuomaa, vaikka mitä hifistelyruokia kahveista lähtien. Rahaahan noihin menee, vaikkeivät ne ole edes välttömiä, sillä vähemmälläkin rahasummalla saa terveelliset ruuat pöytään.

DSC_7175 (2)

 

Ennen kauppareissua kannattaa suunnitella viikon ruokailuja etukäteen. Näin et osta mitään turhaa, kun tiedät mitä tulet syömään. Ota suunnitelmassa huomioon ruokasatsien koot; monellekko aterialle tekemästäsi ruuasta riittää? Pakasta isommasta ruokasatsista valmiita annoksia pakkaseen. Hyödynnä myös ruokien jämiä, esimerkiksi munakkaisiin voi tunkea mitä vaan juustonkannikoista, nahistuneista kasviksista ja jauhelihakastikkeen jämistä lähtien. Näin mitään ei mene roskiin.

Kaupassa vertaile kilohintoja ja suosi alennettuja sekä muita halpoja tuotteita ja merkkejä. Jos tuote on alennuksessa lähestyvän päiväyksen takia, pakasta se. Osta kauden vihanneksia ja hedelmiä, marjat kannattaa tallettaa omaan pakkaseen jo syksyllä, kun niitä saa ilmaiseksi metsistä. Osta ruuat isoissa pakkauksissa ja heitä kotona pakkaseen se, mitä et tarvitse.
Älä hamstraa kärryyn mitään salakavalia hinnankohottajia, kuten proteiinipatukoita, valmiskahveja, karkkeja tms. Luomutuotteetkin jättäisin suosiolla kauppaan.

DSC_7178 (2)

 

Tärkeintä ruuan ostamisessa on kokonaisuus. Kun ruokavalio koostuu pääasiassa halvoista raaka-aineista (kaurahiutaleet, kananmunat, makaroni, kauden kasvikset ja vihannekset, itse poimitut marjat/sienet/hedelmät, halvat lihatuotteet jne.), ei haittaa, vaikka välillä söisikin jotain hieman kalliimpaa jos rahaa vaan jää käytettäväksi.

Halpoja, terveellisiä ja herkullisia ruokia ovat mm. munakkaat, puurot, monet keitot ja padat. Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää kouluruoka, sen saa monesti ilmaiseksi tai ainakin halvalla.

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta