MOTIVAATIOVINKIT RUOKAVALIOSSA PYSYMISEEN

Laitetaampa jatkoa edelliselle treenimotivaatiopostaukselle, tällä kertaa puhutaan ruokailusta. Eli miten motivoida itseään elämäntapamuutoksessa tai muuten vaan syömään tarpeeksi terveellisesti? Kun tiedetään jo suunnilleen, miten kannattaa syödä, täytyy varsinkin muutoksen alussa itseä motivoida, kun tavat eivät vielä tule selkärangasta. Kun hampurilainen houkuttelee enemmän kuin terveellisemmät vaihtoehdot, hyvän valinnan tekemiseen täytyy olla joku motivaatio, muutenhan mitään syytä hampurilaisen skippaamisellekaan ei ole. 

DSC_0032 (2)

 

Nauti ruuasta. Kuka nyt pahaa ruokaa haluaisi syödä? En ihmettele, jos kermaiset kastikkeet houkuttelevat enemmän, kuin kuiva kana ja vetinen parsakaali. Terveellinenkin ruoka voi olla hyvää, oikealta sivulta blogini kategoriasta ruokareseptit löydät terveellisiä, hyvänmakuisia ruokia. Kun ruoka on hyvää, sitä jaksaa luonnollisesti syödä paremmin. Ja hei, epäterveellisistäkin ruuista saa terveellisiä pienellä hienosäädöllä!

Ja taas ne tavoitteet. Salikehityksestä ja rantakunnosta pirteämpään oloon ja kokonaisvaltaiseen terveyteen. Jokainen terveellinen valinta vie sinua kohti tavoitteita. Roskaruualla kroppa ei pahemmin solakoidu eikä rauta nouse kovin hyvään tahtiin. Myös mieli voi olla hyvinkin maassa ja olo väsynyt. DSC_0123-682x1024

 

Olo ruokailun jälkeen merkitsee myös aika paljon. Kumman valitset; oksettavan ähkyn vai kevyen sekä energisen fiiliksen? Kun teet päivittäin hyviä valintoja, olo on jatkuvasti kevyt siinä missä päivittäiset huonot valinnat saavat olon raskaaksi.

Ole rento, syömisestä ei tarvitse tehdä niin vaikeaa. Oikeastaan rennompi syöminen on kokonaisvaltaista terveyttä ajatellen terveelisempää kuin piirun tarkasti syöminen, sillä liian tiukka ruokavalio ei tee hyvää pääkopalle. Se voi stressata ja ahdistaa, ja tämä vaikuttaa myös fyysiseen terveyteen epäedullisella tavalla. Eksymme helposti ääripäihin, mutta kultainen keskitie olisi hyvä löytää tässäkin asiassa. Kyllä niitä herkkujakin saa kohtuudella nauttia 🙂 

Ihanaa viikkoa, nauttikaa hyvästä, terveellisestä ruuasta 🙂

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta