Lupaukseni vuodelle 2016

Viime vuonna olin ihan varma, että onnistun tavoitteessani. Halusin tavoitella vähän timmimpää olemusta, ja jaksoinkin elokuulle asti. Hassua kyllä, yritys meni kirjaimellisesti läskiksi siinä vaiheessa, kun liikuntaneuvojan opinnot alkoivat. Noh, sentään lihoin oikealla ruualla 😀

Tälle vuodelle mulla on useampi tavoite, uskon haukkaavani silti pienemmän palasen kuin viime vuonna. Tällä kertaa suunnitelmat ovat paremmin hallinnassa ja uskon motivaation pysyvän korkealla.

DSC_0618 x

  1. Tärkein tavoitteeni on pitää kroppa kunnossa, siis kivuttomana. Etenkin syksy oli aikamoista taistelua, kun kroppa ei tahtonut millään toimia (lisää täällä). Tällä hetkellä tilanne on jo paljon paljon parempi, ja olen siitä äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen! 🙂 Siksi lupaankin pitää huolta kropastani ja tekemään kaikkeni sen eteen, että kroppa pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa jatkossakin. Lupaan siis jatkaa kehonhuoltoa samaan malliin kuin loppuvuoden tein; 3-4 kunnollista kehonhuoltosessiota viikossa (jooga/venyttely/rullailu) ja lisäksi hierontaa/osteopatiaa, mitä ikinä keksinkään. Lupaan myös panostaa erityisesti lämmittelyyn ennen treeniä, sillä on suuri vaikutus ja muutenkin kuunnella kehoa; jos joku paikka kolottaa, teen asialle heti jotain, enkä jää odottamaan. Myös hyvä palautuminen on tärkeää.
  2. Kun edellinen kohta on kunnossa, voi tämänkin lupauksen toteuttaa. Mulla on tavoitteita/unelmia crossfitin suhteen, ja aion päästä tänä vuonna edelleen lähemmäs; oppia uutta, kehittyä. Mulla on ollut motivaatio korkealla siitä asti kun aloitin crossfitin; tää on niin mun juttu. Syksyllä kehitys kuitenkin hidastui huomattavasti, kun kroppa alkoi temppuilla enkä voinut treenata entiseen malliin.
    Haluan kehittyä kaikessa: tekniikoissa, ladata entistäkin painavammat raudat tankoihin, olla paremmassa kunnossa, oppia taitojuttuja (kuten se käsilläkävely!) jne. Tämä onnistuu hyvällä treenillä, jota pitää tehdä säännöllisesti. Laitan tavoitteeksi vähintään 3 crossfittreeniä viikossa.
  3. Mietin hetken, teenkö tästä uuden vuoden lupausta, mutta koska projekti alkoi 1.1., niin eiköhän se ollut aika selvä. Niinkuin oon aiemmin sanonut, niin viime vuoden työ valui kouluun mentyä hukkaan ja lihosin muutaman kilon aika tyylikkäästi. Olo omassa kropassa alkoi jo olla aika inhottava ja epävarma, vaikkei ulkoinen muutos välttämättä ollutkaan niin helposti huomattavissa ainakaan ulkopuolisille. Itse tällaset kyllä aina huomaa…
    Joka tapauksessa, päätettiin mun luokkakaverin kanssa aloittaa kesäkuntoon 2016 -projekti 😀 Suunniteltiin etenkin syömiset aika tarkkaan, liikuttua nyt tulee muutenkin tarpeeksi, joten jätettiin se osio hieman vähemmälle suunnittelulle. Niin ja kesän tultua täytyis vielä pysyä uusissa mitoissa, saa nähdä kuinka käy, tai riittääkö puoli vuotta edes mihinkään.

DSC_0636

Aika laajoja tavoitteita, 1. ja 2. varmasti helpoimmat, sillä motivaatio niihin on erityisen korkealla ollut jo kauan ja nuo tavoitteet ovat muutenkin tärkeimmät. En enää halua kroppaa samanlaiseen jamaan mitä se on syksyllä ollut, kehonhuolto alkaakin jo olla rutiininomaisempaa. Lisäksi crossfit, no, täytyykö mun ees sanoa muuta? 😉
Uskon kuitenkin pystyväni myös 3. tavoitteessa, sillä tällä kertaa en ole yksin ja suunnittelu on parempaa kuin viime kerralla.

Onko teillä lupauksia vuodelle 2016? 🙂

Tuetaan toisiamme!

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta