Joulun makuiset proteiinikeksit

Rakastan jouluiltoja, kun voi yömyöhään pelailla pelejä, jutella ja kuunnella hyvää musiikkia. Tällaiset hetket kruunataan hyvillä naposteltavilla, ja nämä keksit sopivat siihen tarkoitukseen oikein hyvin, jos haluaa täyden makunautinnon vähän terveellisemmin. Joulunmakuiset proteiinikeksit ovat suklaisen pehmeitä, mutta myöskään hampaissa rouskuvilta pähkinäsattumilta ei säästytä. Makeutta saadaan kypsästä banaanista ja lorauksesta hunajaa, ja erilaisilla mausteilla saadaan jouluinen maku mukaan.

DSC_0145 (2)

DSC_0147 (2)

Resepti (10kpl):
0.8dl raakakaakaovoita
2rkl raakakaakaojauhetta
2 kypsää banaania
2 kourallista pähkinöitä
1tl kookosöljyä
2dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
Loraus hunajaa
0,5tl piparkakkumaustetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata kattilassa kaakaovoi, lisää sekaan raakakaakaojauhe. Soseuta banaanit ja murskaa pähkinät isoiksi muruiksi esim. blenderissä, ja sekoita kaikki loputkin ainekset kattilaan suklaaseokseen.
Annostele luskoilla pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi kasoiksi. Laita uuniin ja anna paistua 10 minuutin ajan. 

~ Amanda

amandasilver

2 vastausta artikkeliin “Joulun makuiset proteiinikeksit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta