Uusia liikkeitä vatsa- ja selkälihaksille

Sain hiljattain postaustoiveen, jossa toivottiin uusia selkä- ja vatsalihasliikkeitä. Oon itsekkin välillä tuskaillut noitten liikkeiden kanssa kun tuntuu, että aina teen niitä samoja juttuja! Samojen liikkeiden pyörittäminen kuukaudesta ja jopa vuodesta toiseen ei tue kehitystä, sillä lihakset kaipaa ”säikyttelyä” uusilla liikkeillä. Ja onhan se muutenkin aika piristävää saada jotain uutta kehiin 🙂

En toki voi tietää, ovatko nämä liikkeet teille uusia, mutta toivottavasti edes joku uusi liike tulee! Lähinnä nämä on nyt sellaisia, joita mä en itse oo pahemmin tehnyt, eikä niitä myöskään mun treeneissä oo näkynyt. 🙂

VATSALIHASLIIKKEET

DSC_0007

L-SIT

Tähän tarvitset kaksi samankorkuista koroketta, tuolit käyvät hyvin. Kämmenet ovat eri tuoleilla, ja jalat nostetaan vaakatasoon niin, että kroppa on 90 asteen kulmassa. Liikettä voi helpottaa tuomalla jalat koukussa vaakatasoon.

 

DSC_0062

DSC_0079

KURKOTUS

Selinmakuulta viedään sekä jalat, että kädet suorina ylös. Siitä lähdetään vuorotellen vatsalihaksia käyttämällä kurkottamaan ensin käsillä, ja sitten jaloilla ylöspäin.

 

DSC_0104

DSC_0113

MITTARIMATO

Seisoma-asennosta kumarretaan kädet lattiaan ja kroppa tiukkana lähdetään askeltamaan käsiä kauemmas jaloista niin pitkälle kuin päästään. Siitä askelletaan takaisin kädet lähelle jalkoja ja noustaan seisomaan.

 

DSC_0131

DSC_0136

KYLKITAIVUTUS

Jalat ovat suorana tuolilla ja toinen käsi maassa niin, että kylki osoittaa lattiaa. Kroppaa taivutetaan sivuttain, vähän kuin oltaisiin kahden seinän välissä. Siitä suoristetaan taas kylki takaisin ylös.

 

SELKÄLIHASLIIKKEET

DSC_0014

DSC_0022

TERÄSMIESKEINUNTA

Päinmakuulta nostetaan selkälihaksia käyttäen kädet ja jalat ilmaan, ja lähdetään keinuttamaan puolelta toiselle.

 

DSC_0027

DSC_0030

RULLAUS

Tähän liikkeeseen kannattaa ottaa esim. levypaino mukaan. Asetu polvilleen lattialle ja lähde kumartumaan eteenpäin vieden samalla peppua alaspäin. Rullaa nikama nikamalta ylös.

 

~ Amanda

 

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta