Itsevarmuus

Huomaan usein ihailevani itsevarmoja ihmisiä. Itsevarmuus on mun mielestä kaunista, ja se tulee muutenkin aika paljon esille tällä alalla; on uskallettava olla ihmisten edessä ja pystyttävä heittäytymään. Muistan mun ensimmäisen ohjauskerran jonka vedin muille kuin lapsille, ja voin sanoa, että meinas vähän ujostuttaa, vaikken kyllä koe olevani ujo… Parin ohjauskerran jälkeen olo oli kuitenkin jo todella paljon rennompi, kaikkeen tottuu 🙂 Lasten kanssa mulla ei itsevarmuuden kanssa niinkään oo ongelmaa, mutta jo nuorten kohdalla itsevarmuutta vaaditaan vähän enemmän.

DSC_0033

Itsevarmuutta voi opetella monella tapaa. Mun kohdalla, kun pyrin saamaan itseni jatkuvasti varmemmaksi ja varmemmaksi ihmisten edessä, ja varmaan aika monessa muussakin tilanteessa paras parannuskeino on mennä noihin tilanteisiin. Hakeutua esimerkiksi sinne ohjaamaan ja haastaa itseään epämukavuusalueella. Ihmisten kanssa ei opi rennommaksi kuin vaan menemällä sekaan. Toki välillä tekee hyvää mietiskellä näitä asioita itsekseen ja vaikka kehua itseään, mutta ilman sitä varsinaista itsensä haastamista se ei riitä. Oikeestaan toi itsensä kehuminen on aika tärkeää. Jotta voi olla itsevarma, täytyy luottaa itseensä ja olla sitä mieltä, että on ihan hyvä tyyppi. Jos menee ihmisten eteen anteeksi pyytäen omaa olemassaoloaan, olemus on aika kaukana itsevarmasta. Täytyy ensin itse hyväksyä itsensä sellaisena kuin on.

Mä oon huomannut, että välillä täytyy osata olla myös hieman ”hällä väliä” -asenteella. Jos vaikkapa yrität jotain uutta temppua, jonka myös muut näkevät, et saa pelätä epäonnistumista liikaa. Esimerkiksi tähän sopii tuo pieni välinpitämättömyys; ei haittaa jos ei onnistu. Oon monesti myös huomannut ton hällä väliä -asenteen olevan hyvä jos on tuntunut, ettei kelpaa muille sellaisena kuin on. Tollasissa tilanteissa mä itse ainakin huomaan ajattelevani, että jos en kelpaa tällasena, niin antaa olla. Ihan sama mitä muut musta ajattelee, ansaitsen parempaakin seuraa. Ei mitään järkeä lähteä esittämään mitään muuta kuin on, jos ei riitä omana itsenään. Jokainen ansaitsee niitä oikeita ystäviä, joiden kanssa saa olla just sellainen kuin on. Toki siis fiksusti pitää käyttäytyä, mutta ymmärrätte varmaan pointin?

 

Itsevarmuutta voi lisätä perhe ja ystävät, terveelliset elämäntavat, mielekäs tekeminen, onnistumiset mutta toisaalta myös virheistä oppiminen, itsensä tunteminen jne. Panostetaan siis niihin 🙂

Ihanaa loppuviikkoa! ♥

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta