Crossfit – missä mennään?

Pitkästä aikaa crossfitjuttuja. Oon aika vähän höpötellyt täällä crossfitista, siksipä ajattelin vähän kertoilla missä mennään. Oon viimeaikoina joutunut vähentää crossfittreenejä, koska kroppa ei ole tahtonut kestää. Nyt oon kuitenkin päässyt takaisin edes vähän normaalimpaan, tosin vielä löytyy paljonkin juttuja joita en voi tehdä ja aika paljon täytyy vielä toppuutella. Mulla on tavoitteena olla alkuvuodesta työharjoittelun aikaan sellaisessa kunnossa, että pystyn treenaamaan edes suunnilleen normaalisti. Oon silloin nimittäin 7 viikkoa kotona, eli pääsen treenaamaan käytännössä milloin haluan. Haluaisin tuolloin kehittyä erityisesti tempauksessa ja rivessä, ne on kyllä sellaista hifistelyä että! Lisäksi toki voimaa saa tulla lisää vaan niin paljon kun on tullakseen, ja käsilläkävelykin ois edelleen työn alla. Niin paljon on kyllä edelleenkin opittavaa ihan perusjutuissakin, ei ihan heti lopu tekeminen kesken 🙂

DSC_0450

DSC_0471

Mun vahvuuksia on erityisesti yläkropan kehonpainojutut (dipit, leuat, köysikiipeily ilman jalkoja jne.) ja oonkin tehnyt niitä aika paljon selän ollessa käyttökelvoton, jopa vähän liikaa. Vielä haluaisin oppia käsilläseisontapunnerruksen tiukkana, mutta saas nähdä mihin suuntaan mun olkapää tästä menee, toivottavasti parempaan. Oon kyllä saanut aika paljon huomautuksia siitä, kuinka mun yläkroppa on kasvanut, mutta eipä tuo mua haittaa. 🙂

DSC_0488

Multa kysyttiin joskus, että mistä tykkään ja mistä en tykkää niin paljoa crossfitissa. Ensimmäiseen kysymykseen on helppo vastata; tykkään kaikesta (paitsi burpeista, hehe). Mua kiehtoo edelleen crossfitin monipuolisuus; taitojuttuja, isojen painojen kanssa touhuilua, kehonpainoa ja itsensä ylittämistä. Toki epämukavuusalueella tulee käytyä useinkin, eikä se sillä hetkellä ole niin kivaa kun tuntuu, että keuhkot pursuaa ulos minä hetkenä hyvänsä. Jälkeenpäin fiilis on kuitenkin niin loistava, että loppupeleissä sekin on aika kivaa! Crossfitissa ne kaikista tyhmimmätkin jutut käännetään hyviksi, kun palkintona on itsensä ylittäminen ja ihana onnistumisen tunne.

Löysin muuten hyvän kuvan, jossa on aika kattavasti crossfitsanastoa niille joita kiinnostaa 🙂

For any newbie to CrossFit this is great! #crossfit:

Onko ruudun toisella puolella muita crossfitiä harrastavia?

Ps. Muistakaa osallistua shakerin ja proteiinijauheiden arvontaan täällä!

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta