Energiaa matchasta + matchalaten resepti

*Yhteistyössä Nu3

Sain Nu3:lta testiin matchaa. Olin kyllä kuullut matchasta aiemmin, mutten koskaan ollut testannut sitä itse. Tämä syksy on ollut aika stressaava ja kiireinen, joten hyvään saumaan kolahti postiin tämä energisoiva juoma. Mä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia eikä se sovi myöskään mun vatsalle, joten tämä on hyvä kahvin korvike, vieläpä todella terveellinen sellainen 😉

DSC_0340 (2)

DSC_0023 (2)

MATCHA

Matcha on hienovarainen, jauhettu vihreä tee. Sen intensiivisen vihreä väri ja makea maku tekee siitä hyvin suositun ja ainutlaatuisen. Matchateejauhetta saadaan vihreistä teepensaiden lehdistä. Haudutettavasta teestä poiketen jauheesta valmistettava tee sisältää kaikki teelehtien ravintoaineet.Lähde

Mä tykkään juoda matchateetä/-lattea etenkin väsyneenä aamuisin, tai kun muuten tarvitsen vähän boostia jaksamiseen. Erityisesti kiireisinä ja stressaavina päivinä on kiva rauhoittua hetkeksi ja hörpätä matchalatte, sen jälkeen tuntuu taas asiat vähän helpommilta, sillä tämä juoma piristää kivasti kofeiinin ansiosta. Lisäksi sillä on rutkasti terveyshyötyjä 🙂

DSC_0325 (2)

Matchalaten maku on mielestäni aika lempeä, ja sopivalla makeutuksella tämä juoma on oikeastaan ihan hyvää! Mä ainakin juon paljon mieluummin tätä kuin kahvia 😀

MATCHALATTE (yhdelle)
2rkl vettä
1/2tl matchajauhetta
1,5dl maitoa
Makeutusta oman maun mukaan

Kiehauta vesi ja sekoita matcha joukkoon, kunnes liemi on tasaista. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää matchaliemi maidon joukkoon. Makeuta oman maun mukaan.

Matchaa voi käyttää myös ruuanlaitossa ja leivonnassa, itse aion seuraavaksi laittaa tätä smoothieen. Olen myös nähnyt tiikerikakun ohjeen, jossa on käytetty matchaa. Vain mielikuvitus on siis rajana 🙂

Oletteko te jo kokeilleet matchaa? Mitä ootte tykännyt?

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta