Anna kehollesi mitä se tarvitsee, ja se vastaa sinulle

”Anna kehollesi mitä se tarvitsee, ja se vastaa sinulle” on mun mielestä ehkä yksi inspiroivimmista sanonnoista. Ravitsevaa ruokaa ja sopiva määrä itselle sopivaa liikuntaa, mutta myös rentoutumista ja elämästä nauttimista.

DSC_0152

DSC_0148

Ulkonäkö itsessään ei tee ketään onnelliseksi, vaikka se voikin itsetunnon kautta lisätä henkistä hyvinvointia. Mua itseäni inspiroi tällä hetkellä todella paljon sporttisuus ja terveys. Haluan olla sporttinen sekä terve, ja välillä on vaikeaa hoksata, ettei ulkonäöllä ole oikeestaan väliä näissä. Terveellinen elämäntapa kyllä heijastuu myös kroppaan, vaikkei missään kisakunnossa oltaiskaan. Sporttinen ja terve voi olla ilman vatsapalikoitakin, mutta jos mieli ei ole tasapainossa vatsapalikoista huolimatta, ihminen tuskin on kovin hyvinvoivan näköinenkään. Tässä ainakin mulla ja varmasti myös monella muulla on oppimista, se meinaa usein unohtua. Mä itse liputan kokonaisvaltaisen terveyden puolesta, ja uskon siihen, että kehon vointi heijastuu mieleen ja päinvastoin. Kaikki päivät sohvalla sipsipussi kourassa makaava ihminen tuskin näyttää kovin sporttiselta, tosin kaikki ei ole aina niin yksiselitteistä. Myös stressi ja pessimistisyys heijastuu helposti ulkonäköön. Stressillä esimerkiksi on monia epäedullisia vaikutuksia hyvinvointiimme. Kehsio voi hyvin kun kohtelet sitä hyvin.

DSC_0164

En tiedä eksyinkö jo hieman aiheesta, mutta oli tässä tekstissä pointtikin. Kun kroppaa kohtelee hyvin, mielikin voi paremmin. Ja kun kumpikin on kunnossa, kroppa on suuremmalla todennäköisyydellä terve ja toimiva kuin sellaisella ihmisellä, joka ei pidä huolta itsestään.

Mitä mieltä te olette?

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta