Nauru pidentää ikää – 6 hyvää syytä nauraa

Jokainen varmasti tietää sen ihanan fiiliksen, kun on saanut jäätävän nauruhepulikohtauksen ja kikattanut vedet silmissä ja vatsalihakset hellinä. Niin parasta!! Voisin oikeestaan kertoa tähän alkuun pienen vinkin, mitä tehdä kun ei naurata yhtään! Otettiin Nooran kanssa näitä kuvia ja halusin hymyillä tai mielellään jopa nauraa niissä, mutta olihan se nyt vähän hankalaa kameran edessä kun ei oikeestaan pahemmin naurattanut. Hätä keksii kuitenkin keinot, ja aloin hohottaa maailman typerimmän kuuloista tekonaurua. Aika nopeesti muuten muuttui idioottimainen hohotus aidoksi nauruksi 😀 Voisin seuraavalla kerralla kokeilla tätä taktiikkaa kun oikeesti pännii.

DSC_0027 DSC_0028

Jätän tarinoinnit kuitenkin sikseen ja kerron muutaman faktan nauramisesta. Miksi sitä kannattaa tehdä?

Nauraminen

  • virkistää verenkiertoa, edistää ruuansulatusta, tehostaa hengitystä ja hapettaa tehokkaasti verta.
  • vapauttaa endorfiineja verenkiertoon.
  • rentouttaa.
  • vähentää stressihormonien määrää sekä lisää vasta-aineiden määrää.
  • antaa taukoa huonoista fiiliksistä, sillä sen aikana nuo tunteet katoavat.
  • alentaa verenpainetta.

Me tarvittaisiin naurua yleensä eniten silloin, kun vähiten naurattaa. Siksi olisi hyvä osata löytää tapa, jolla saa itsensä nauramaan synkimmälläkin hetkellä edes vähän. Ei sillä, etteikö koskaan saisi surra, mutta positiivisuus auttaa ongelmissakin eteenpäin ja jaksamaan.

Eikä muuten ole olemassa niin huonoa vitsiä, etteikö sille voisi nauraa. Koska ainakin mua ne kaikista huonoimmat yleensä naurattaa eniten 😀

Muistakaa nauraa!

Lähde

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta