Lisäravinteiden parantava voima

*Yhteistyössä Nu3

Oon ollut aina aika laiska syömään mitään lisäravinteita, talvella lähinnä D-vitamiinia on tullut otettua ja satunnaisesti sitten magnesiumia, sinkkiä jne. Tossa alkusyksystä sain kuitenkin idean, että alan syömään säännöllisesti vitamiineja ja magnesiumia ja katson, miten oloni muuttuu. Listasin ylös omia (negatiivisia) tuntemuksia ja katsoin millainen olo on sitten, kun oon ainakin kuukauden syönyt lisäravinteita säännöllisesti.

Halusin mahdollisimmat iisit lisäravinteet (ei siis 20 eri kapselia päivittäin) ja sellaisia, joita ei tarvitse niellä, koska en pystyisi niellä edes riisimuron kokoista nappia. Valitsin siis monivitamiini– ja magnesiumsuihkeet, lisäksi söin D-vitamiinia.

 

 

DSC_0030 (2)

DSC_0035 (2)

MONIVITAMIINISUIHKE

Sisältää 14 välttämätöntä vitamiinia ja mineraalia: A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, D3- ja K1-vitamiinia, biotiinia, foolihappoa sekä jodia ja seleniä.

DSC_0029 (2)

MAGNESIUMSUIHKE

Nordic Health Sprayn täysin luonnollinen ja lisäaineeton nivelille tarkoitettu magnesium-suihke on Cardiffin yliopistossa tutkittu laadukas tuote. Cardiffin yliopiston imeytymistutkimusten mukaan magnesiumin imeytyy helposti ihon kautta kaikkien hermotusten ja lihasten käytettäväksi.

Tällaisia asioita oon listannut omasta olosta ennen kokeilua:

  • Kipeä usein, siis varmaan ennätysmäärä on ollut nuhaa ja yskää tänä syksynä.
  • Rispaantunut iho kynsien ympärillä.
  • Huonontunut iho kasvoissa.*
  • Kipuja selässä, olkapäässä, kantapäässä ja alaselässä/pakarassa.*
  • Normaalia väsyneempi.*
  • Hiustenlähtö.*
  • Kuiva iho.*

*Olo ko. asian suhteen mennyt parempaan suuntaan.

Kuulostampa sairaalta listan perusteella, haha 😀 Listasin tohon kuitenkin myös aika pikkujuttuja, kaikenlaisia huomioita omasta olosta ja sen muutoksista.
Aika moni asia meni parempaan suuntaan, toki oon vaikuttanut omaan olooni myös muilla tavoin, mutta uskon silti, että näillä lisäravinteilla on osuutta asiaan. Oon esim. rasvannut ihoa, huoltanut kroppaa jne., mutta esim. nukkumista en ole pahemmin muuttanut, edelleen pitäisi nukkua enemmän. Väsymys on silti helpottanut, lähinnä viikonloppuisin kotiin mennessä huomasin, että päiväunet ovat välttämättömät. Siis mulla, joka ei koskaan nuku päiväunia. Viimeaikoina tarvetta niille ei kuitenkaan ole ollut 🙂
Samoin hiustenlähtöön en oikeen ole edes voinut mitenkään vaikuttaa, ja vaikkei niidenkään tippuminen ole mitään yltiömäistä ollut, en ole enää samanlailla vedellyt irtohiuksia pois kuin aiemmin.

Asiat, jossa en huomannut muutosta aiempaan, on ensinnäkin toi kipuilu. Varmaan tää kouluelämä altistaa kaikille pöpöille ihan eri tavalla, eikä lisäravinteet pelasta tilannetta. Käsipesua vaan lisää 🙂 Lisäksi kynsien ympärysiho on mulla miltei aina tosi huonossa kunnossa. Tällä hetkellä tilanne on oikeestaan aika hyvä, mutta muutama päivä sitten ei todellakaan, joten en löytänyt yhteyttä lisäravinteiden ja tämän ongelman välillä. Tilanne vaihtelee siis todella paljon.

Mitä lisäravinteita te syötte? Oletteko huomanneet vaikutuksia omaan oloon niiden myötä?

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta