Peruskestävyysharjoittelu – miksi, miten?

Nyt kun kropan tilanne on vähän huonompi ja omaa lajia ei pysty samanlailla treenata, oon panostanut entistä enemmän sellaisiin asioihin, mitä ei muuten tule niin paljoa tehtyä, mutta jotka ovat silti todella tärkeitä. En halua jäädä lepäämään tekemättä mitään, vaan haluan päästä kehittymään rajoitteista huolimatta. Siksipä oon panostanut mm. kestävyysjuttuihin. Nyt kun kroppa kestää muutakin kuin uinnin, oon taas maltilla nostanut panoksia.

IMG_6827

Peruskunto luo pohjan kaikelle tekemiselle. Sillä pyritään parantamaan sydämen tehoa ja kokoa sekä lisäämään lihasten hiusverisuonten määrää.

Kestävyyskolmio

Pkharjoituksia olisi hyvä tehdä n. 3-5 kertaa viikossa, niitä tehdään eniten verrattuna muihin kestävyyden osa-alueisiin (kuva yllä). Pkharjotiukset tehdään matalalla sykkeellä (n. 50-70% maksimista), eli treenatessa pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta. Aika kevyttä puuhaa siis, lievä hengästyminen ja hikoilu on kuitenkin hyvä juttu 🙂 Harjoitukset ovat pitkäkestoisia n. 60min on aika hyvä pituus. Toki aloittelijalle riittää lyhyempikin ärsyke (n. 30min), huonokuntoisen kunto paranee helpommin ja nopeammin kuin hyväkuntoisen. Kun kunto lähtee kehittymään, on tehtävä koko ajan enemmän töitä kehittyäkseen vielä lisää.

Muistetaan siis lenkkeilläkin välillä 😉

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta