Talvi tulee – oletko valmis? 10 vinkkiä helpottamaan elämää.

Kellojen siirtämisen jälkeen havahduin siihen, kuinka pimeä tulee taas niin aikaisin. Olo oli heti jotenkin erilainen; vähän ankea, mutta silti kotoisa.

Oikeestaan oon vähän sitä mieltä, että tämä pimeä vuodenaika on pitkälle asennoitumiskysymys. Tietenkään se ei ole sitä aina, mutta varmasti monen kohdalla asennoitumisesta todellakin on apua! Keskitytkö vellomaan pimeydessä ja itkemään kesän perään, vai sytytätkö kynttilät ja nautit sohvannurkassa kupposen kuumaa katsellen ulkona piiskaavaa sadetta? Mitä jos tänä talvena opeteltaisiin surkuttelun sijasta nauttimaan vuodenajoista, tästä pimeämmästäkin?

idrentoutuminen

 

Mulla on pari vinkkiä, miten elämä on toivottavasti vähän helpompaa tähän pimeään aikaan. Ja siis nää ei ainakaan kaikki ole todellakaan mitään tutkittua tietoa, vaan ihan omia kokemuksia 🙂

 1. Syö terveellisesti, koska hyvä ruoka, parempi mieli. Terveellisellä perusruualla pysyt pirteänä, sokeri ja huono ravinto vain väsyttävät entisestään hetkellisen piristymisen jälkeen. Totta kai välillä saa ja pitääkin herkutella kohtuudella, varsinkin joulun aikaan suklaakonvehdit ovat must juttu! Mutta ei joka päivä eikä liikaa.
 2. Liiku. Veri pääsee kiertämään ja endorfiinipölly jälkeenpäin saa varmasti hymyilemään! 🙂
 3. Rentoudu. Sytytä kynttilöitä ja tunnelmoi pimeitä talvi-iltoja sohvalla hyvää musiikkia kuunnellen.
 4. Nuku hyvin. Pirteänä hyvien yöunien jälkeen kaikki on vaan niin paljon helpompaa!
 5. Vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ainakin mulle tämä on aika tärkeä juttu, huomaan heti, jos oon ollut liikaa yksin. Sosiaalisista suhteista saa ihan uudenlaista energiaa, jonka avulla jaksaa taas.
 6. Pukeudu lämpimästi. Varmasti se talvi tuntuu kylmältä jos päällä on pelkät trikoot ja liian ohut takki, jota sitäkin on pakko pitää auki koska kiinni näyttäis liian urpolta. Kunnolla siis vaan toppakuteita päälle ja alle vielä kerroksia, niin johan tarkenee!
 7. Ulkoile. Ja muista kohta 6 😉 Raitis ilma tekee hyvää, ja pakkaslenkin jälkeen on ihanaa päästä kuumaan suihkuun tai saunaan.
 8. Tankkaa aurinkoa D-vitamiinipurkista.
 9. Älä stressaa. Panosta kaiken muun ohella myös rentoutumiseen, mutta tee myös hommat pois alta, ettei lykkääntyneet työt ole syy stressiin.
 10. Ole positiivinen. Viimeinen muttei suinkaan vähäisin juttu! Oikeestaan omalla asenteella on ehkä eniten merkitystä, ja se vaikuttaakin jokaiseen edelläolevaan kohtaan. Jos ootte positiivisin mielin menossa kohti talvea, niin varmasti omaan oloon tulee myös panostettua enemmän.

Mitkä fiilikset? 🙂

~ Amanda

amandasilver

2 vastausta artikkeliin “Talvi tulee – oletko valmis? 10 vinkkiä helpottamaan elämää.”

 1. Tämä kyllä pitää niin täysin paikkaansa koko postaus. Olen aina ollut talven vihaaja, mutta olen huomannut kuinka paljon elämää helpottaa kun yrität tehdä siitä siedettävän. Olen osittain jopa alkanut nauttimaan jollakin kierolla tapaa talvesta, pitää vain pyrkiä tekemään olosuhteet mahdollisimman hyviksi tilanteeseen nähden. Onhan talvessa niitä hyviäkin asioita, ja on tärkeää osata keskittyä niihin. 🙂

  • Sama täällä! Niimpä, kynttilöillä pääsee jo pitkälle 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta