Salakavalat lisäkilot – takaisin kohti kiinteämpää kroppaa

Mun uudenvuodenlupauksen kanssa kävi sit kuitenkin loppupeleissä vähän köpelösti. Me tossa koulukavereiden kanssa pohdiskeltiin, että jonkin verran on tarttunut painoa kroppaan sen jälkeen, kun aloitettiin opinnot Pajulahdessa. Mun tuomio oli huimat 5 kiloa, ja samalla bmi oli heilahtanut ylipainon puolelle (tosin tolle painoindeksille lähinnä naureskelen, luotto siihen ei ole kauheen kova). Osa nestettä ja varmasti vähän lihastakin, mutta myös rasvan määrä on auttamatta lisääntynyt. Sen näkee ja tuntee, siksi päätettiinkin ottaa härkää sarvista ja laittaa stoppi moiselle painonnousulle heti alkuunsa.

DSC_0108

DSC_0123

Lyhyesti mistä tämä johtuu, niin suuremmat annoskoot ovat tehneet tehtävänsä. Lisäksi ruokaan on usein lisätty juustoa ja kermaa, joten mitään kevyttä toi safka ei muutenkaan ole. Leipä on maistunut varsinkin aamupalalla ja iltapala on ollut normaali-ihmisen aamiainen, jälkiruokaa otan aika harvoin. Onneksi salaattitarjonta on hyvä, ja kasviksia tuleekin mätettyä aika kiitettävästi.
Joku osuus on varmasti myös kropan tilanteella, kipu on rajoittanut liikkumista todella paljon. Kun muut ovat viettäneet aamut erilaisilla liikuntatunneilla palloillen ja tanssien, mä oon nukkunut pitkään, syönyt rauhassa aamupalan ja käynyt salilla treenailemassa lähinnä yläkroppaa. Mutta eiköhän tuo ruoka ole kuitenkin se merkittävin syy.

Ainakin noi 5 lihottua kiloa on saatava pois, mutta jälleen hyvällä mielellä ja omaa kroppaa kunnioittaen. Ei kitukuureja, vaan järkevää syömistä ja kohtuullista herkutteluakin mahtuu mukaan. Se, miten pääkoppa voi, on kuitenkin tärkeintä. Oikeestaan henkinen hyvinvointi on todella iso syy, miksi haluan noi ”liikakilot” sulattaa: en ole koskaan painanut näin paljoa ja itsetunto alkaa kohta tehdä syöksyä alamäkeen, olo tässä kropassa ei siis ole mikään kaikkein paras. Tää vartalo tuntuu jotenkin vähän vieraalta.

DSC_0092 – kopio

Vähän kyllä ärsyttää toi 7kk hukkaan heitetty duuni jonka ennen koulun alkua tein, mutta ei se auta kun korjata tilanne ihan oman terveydenkin vuoksi. Aika pian toi viisi kiloa muuten muuttuu kymmeneksi ja niin edelleen. Onneksi tosiaan koulukaveri lähti hommaan mukaan (hän sattuu muuten olemaan vielä personal trainer ja kilpaurheilija, joten tietoakin pitäis löytyä, hehe), joten vertaistukea on luvassa. Sovittiin, ettei anneta toistemme luovuttaa, vaikka kuinka olis hyvät selitykset. Isolla motivaatiolla eteenpäin, hyvä tästä tulee 🙂

Kirjoittelen myöhemmin lisää siitä, miten homma käytännössä toimii. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty 😉

~ Amanda

amandasilver

Yksi vastaus artikkeliin “Salakavalat lisäkilot – takaisin kohti kiinteämpää kroppaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta