Herkullinen kaurapohja pizzalle

Mulla on viimeaikoina ollut maha jostain syystä taas vähän huonommalla mallilla, joten tein viikonlopun kunniaksi pizzaa vähän vatsaystävällisemmin. Oon kokeillut aiemmin mm. kukkakaalipizzapohjaa ja kuullut myös pohjasta, johon tulee pelkkää kananmunaa (eihän se edes ole pizza vaan munakas?). Tämä versio on kuitenkin vähän aidompi ja käsi sydämellä aivan tajuttoman herkullinen! Siis ainakin täytteiden kanssa 😀

Tämä resepti on yksinkertainen ja ainekset löytyvät jokaisesta keittiöstä. Tarvitset vain kananmunaa, kaurahiutaleita ja (yrtti)suolaa makua antamaan. Toki lisäksi täytteet, mutta pikkujuttu 😉

Kaurapohja pizzalle (1 annos)
2 kananmunaa
N. 2 dl kaurahiutaleita
(Yrtti)suolaa

Mä sekoittelin aineita vähänlaisesti mitään mittaa käyttäen, mutta taikinan on tarkoitus jäädä aika löysäksi ja helposti levittyväksi. Kaikki miksataan siis yhteen, levitetään pyöreäksi lätyksi pellille ja esipaistetaan uunissa 200 asteessa n. 10min kunnes pohja tuntuu tiiviiltä.

Sen jälkeen heitetään täytteet päälle; itse laitoin paseerattua tomaattia, jauhelihaa, paprikaa, tomaattia, fetajuustoa, juustoraastetta ja pizzamaustetta. Mutta ihan oman maun mukaan, tämä setti kyllä maistui erittäin hyvin ainakin mulle!

Kun täytteet on päällä, koko komeus heitetään vielä 200 asteeseen n. 5 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Nam, haluan tätä heti nyt <3

~ Amanda

amandasilver

2 vastausta artikkeliin “Herkullinen kaurapohja pizzalle”

  1. Ihania ohjeita ,mutta valitettavasti olen kananmunalle,pähkinälle,mustapipurille ja raaalle porkanalle sekä omenalle allerkinen ,siinä on aika laaja ei saa käyttää lista jota on katsottava .

    • Voi ei, varsinkin tuo kananmuna on varmaan aika hankala, sitä on niin monessa paikassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta