Kehonhuoltohaaste alkaa; arvonta ja 20 minuutin venyttelytuokio

Tiistaina se alkaa, nimittäin kehonhuoltohaaste! Sen kunniaksi laitetaan ensimmäinen arvonta pystyyn. Tämä tapahtuu tosin tällä kertaa instagramin puolella, joten kaikki nyt viimeistään tekemään tunnukset 😉

Sain kuntokaupalta testiin jumppamaton, joka sopii hyvin myös kehonhuoltoon. Jumppamatto on hyvin pitävää materiaalia, asennoissa on helppo olla kun jalat ei luista 🙂 Postauksen lopusta löydät ohjeet, joilla voit saada maton itsellesi. Käykääpä osallistumassa, olis kivaa nähdä teidän kuvia!

Suunnittelin rauhallisen n. 20 minuuttia kestävän venyttyttelytuokion, johon otin mallia yinjoogasta. Asennoissa ollaan aika kauan, jotta kroppa ehtii lempeästi venyä ja mukautua asentoon. Yritin valita sellaiset liikkeet, jotka yhdessä huoltavat koko kropan.

Jokaisessa asennossa ollaan 5 minuuttia. Jos liike tehdään kahdelle eri puolelle, aika puolitetaan, jolloin kummallekkin puolelle tehtynä myös sellaisten liikkeiden kesto on 5min. Aloittakaa venyttely rauhassa ja syventäkää venytystä pikkuhiljaa. Älkää lähtekö heti riuhtomaan kroppaa ääriasentoihin, vaan antakaa sille aikaa. Muistakaa hengittää 🙂

Mene selinmakuulle keskelle jumppamattoa. Taivuta kroppaa siirtämällä kädet ja jalat oikealle puolelle mattoa, mutta pidä peppu keskellä. Laita vasen jalka oikean päälle ja vedä oikealla kädellä vasenta kättä tehostaaksesi liikettä. Tee kummallekin puolelle.
Venytys tuntuu kropan sivulla; ulkoreidessä, kyljessä ja kädessä.

Selinmakuulta tuo oikea jalka n. 90 asteen kulmassa vasemman jalan yli. Pidä yläselkä kiinni lattiassa ja vie katse oikealle puolelle. Toinen käsi voi painaa koukussa olevaa jalkaa alaspäin, toinen makaa rentona sivulla. Vaihda puolta.
Venytys tuntuu pakarassa ja avaa rintaa. Kierto tekee hyvää selälle 🙂


Mene jumppamatolle istumaan ja avaa jalat mahdollisimman auki. Taivuta yläkroppaa selkä suorana eteenpäin.
Tunnet venytyksen sisä-/takareisissä.

KissaliikeAsetu nelinkontin ja taivuta selkää hengityksen tahtiin ensin notkolle ja sitten pyöreäksi.
Liike venyttää selkää ja vatsaa.

Ja sitten se arvonta! Eli homma toimii niin, että lataat instagramiin kuvan kehonhuoltohetkestäsi ja tägäät siihen #kehonhuoltohaaste ja @dooittoday. Osallistumisaikaa on syyskuun viimeiseen päivään asti ja osallistuminen alkaa heti. Osallistua voi useamman kerran.

*Yhteistyössä kuntokauppa.fi

~ Amanda

amandasilver

Yksi vastaus artikkeliin “Kehonhuoltohaaste alkaa; arvonta ja 20 minuutin venyttelytuokio”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta