Ulkonäköpainoitteinen treenaaminen

Kun pyysin teiltä postausehdotuksia, joku halusi kuulla mun mielipiteen ulkonäköpainoitteisesta treenaamisesta. Ymmärrän tuon termin ulkonäköpainoitteinen niin, että treenaaminen pyörii normaalia enemmän ulkonäön ympärillä, mutta myös muita motiiveja voi olla.

Mun mielestä olis kiinnostavaa tietää, miten ihmiset treenaisivat, jos eivät välittäisi yhtään ulkonäöstään. Olisiko treenaavien ihmisten määrä kuinka paljon pienempi? Uskallan väittää, että oikeestaan me kaikki treenataan edes vähän ulkonäön takia. Vaikka tärkein syy olisikin hyvä olo eikä ulkonäöllä olisi niin suurta merkitystä, niin tuskin ketään ne kehon positiiviset muutokset ainakaan haittais.

20150428_161740

Mun mielestä treenatessa saa ajatella myös ulkonäköään, kunhan treenaaminen ei pyöri ainoastaan sen ympärillä. Oon joskus muulloinkin sanonut, että jos nyt vaikkapa se trendikäs salitreeni aiheuttaa pelkkää stressiä eikä ole yhtään kivaa, ei sitä ole järkeä harrastaa. Vaikka saisit unelmakropan mutta inhoat kaikkea mitä sen eteen joudut tekemään, se unelmakroppa tuskin on oman elämän ”pilaamisen” arvoinen. Ymmärrätte ehkä pointin? Henkinen hyvinvointi on paljon tärkeämpää kuin ulkonäkö. Mun mielestä esim. fitneksessä kisaaminen menee jo ihan yli, siinähän jahdataan vain hyvää kuntoa. Totta kai treeneistä voi tulla myös hyvä olo, mutta touhu on joka tapauksessa liian ulkonäkökeskeistä mun makuun.

Liputan siis aikalailla hyvinvoinnin puolesta treeniasioissa ja myös ruokailuissa. Kannattaa miettiä, tuleeko treenaamisesta hyvä olo? Onko treeneihin lähtö edes välillä kivaa? Entä millainen fiilis on treeneissä? Entä sen jälkeen? Mitä olet saanut lajiltasi? Jos vastasit kysymyksiin negatiivissävytteisesti, kannattaa miettiä, onko laji kuitenkaan se oma juttu? Mikä muu laji voisi olla hauskempi?

IMG_6839

Hyvinvointi lähtee sisältäpäin, ja se, mikä on sun oma fiilis, näkyy myös ulos. En muuten ole julkaissut ylläolevaa kuvaa, koska nauran ja näytän omasta mielestä typerältä. Hassua, koska mun mielestä ihmiset ovat yleensä kauneimmillaan nauraessaan, enkä itsekään häpeile nauramista. Päinvastoin! Tosin toi kuvakulma voi vaikuttaa asiaan, hahah 😀

Näitä asioita on hyvä miettiä välillä. Onko omat arvot millaiset? Nauttiiko omista tekemisistään aidosti? Onko viimeaikoina tullut stressattua ulkonäöstä liikaa? Kumpi kuulostaa kivemmalta; kurinalainen elämä ja hyvä kroppa, vai ihana elämä ja vähän pehmeämpi ulkomuoto?

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta