Viisi askelta täydelliseen päivään

Rakastan kesäaamuja. Tykkään joskus herätä vähän aiemmin kun kaikkialla on vielä hiljaista, tehdä asioita joista nautin ja saada päivän näin hyvin käyntiin. Mökkiaamut ovat parhaita, mutta koska perheemme mökille on turhan pitkä matka, täytyy mun usein tyytyä kotiaamuihin. Totta kai nekin on jotain niiiiiin siistiä!

Tänään laitoin herätyskellon soimaan seitsemäksi ja nautin aurinkoisesta aamusta. Kun muut heräsivät, olin saanut jo paljon aikaan; syönyt rauhassa aamupalan, venytellyt ulkona hiljaisuudessa, käynyt aamukävelyllä, siivoillut, laittanut yrttilaatikkoa kuntoon ja varannut puolen vuoden vitkastelun jälkeen autokoulun seuraavan vaiheen.

Mun täydelliseen (kesä)aamuun kuuluu:

1. Aikainen herätys
Ihanteellisin tilanne toki silloin, kun on mennyt illalla aikaisin nukkumaan ja olo on pirteä. Myöhään nukkumalla koko päivä menee hukkaan, ja liian pitkiä yöunia seuraa vain väsynyt fiilis. Suurin syy aikaisin heräämisen ihanuudelle on kuitenkin rauhallisuus.

DSC_7178 (2)
2. Hyvä ja hidas aamupala

Kesällä esimerkiksi kaurapuuro tuoreiden hedelmien ja marjojen sekä pähkinöiden kera on jotain niin hyvää <3 Aikaisin herätessä aamupalan saa nauttia hitaasti omia ajatuksia kuunnellen tai vaikka lehteä lukien.

DSC_7186 (2)
3. Kroppaa hellivä liikunta

Aamuisin on mun mielestä parasta tehdä joku rauhallinen treeni, kuten kävelylenkki tai jooga luonnossa aamuauringon paisteessa. Jos tykkäät rankasta liikunnasta heti aamutuimaan, niin anna mennä! Liikunta herättelee kroppaa ja antaa energiaa tulevaan päivään.

DSC_7175 (2)

4. Aikaansaannos
Kuten vaikkapa kodin siivoileminen. Mä rakastan siisteyttä, ajatukset ja oikestaan koko arki rullaa paremmin kun ympäristö on kivan näköinen eikä täynnä roinaa. Vaikken erityisesti pidä siivoamisesta, niin sen jälkeinen fiilis on kaiken sen vaivan arvoista.

5. Suihku
Liikunnan ja puurtamisen jälkeisen olon kruunaa raikas tai kuuma suihku. Mä lotraan normaalisti kuumalla vedellä, mutta viileän raikaskin tekee välillä aika hyvää. Niin ja tässä vaiheessa viimeistään kaipaan mökkiä, koska järvi <3

Mistä teidän täydellinen aamu koostuu?

~ Amanda

amandasilver

6 vastausta artikkeliin “Viisi askelta täydelliseen päivään”

  1. ihania lukee näitä sun juttuja Amanda, tulee niin hyvälle tuulelle!☺

  2. Heippa Amanda! Ihana postaus 🙂
    Oletko huomioinut parapähkinöiden syömisessä niiden korkean seleenipitoisuuden? Yleisesti päivittäisenä maksimikäyttömääränä pidetään 3-4kpl parapähkinöitä. Muuten voipi saada seleenimyrkytyksen!

    ~Hilla

    • Kiitos! 🙂 Joo, yleensä syönkin niitä vain tuon sallitun määrän, mutta ihan kuvien ja annoksen näyttävyyden takia piti laittaa niitä tällä kertaa vähän enemmän 😀

    • Niimpä! <3 Mäkin tykkään herätä niin, että on kunnolla aikaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta