Fiiliksiä crossfitin alkeiskurssilta ja suunnitelmia tulevaisuudelle

Sanoinkin ohimennen aiemmassa postauksessa, että On Ramp -kurssi loppui torstaina. Kurssi kesti neljä viikkoa, treenejä oli kolmet viikossa. Tässä postauksessa käyn vähän tarkemmin läpi fiiliksiä kurssilta; millaista se oli ja suosittelenko sitä muille.

Mitä opin?

Opin kurssilla todella paljon; uusien liikkeiden ja tekniikan lisäksi tiedän nyt paremmin, mitä crossfit on ja mistä treenit koostuvat. Mulla oli vain mielikuvia, joista osa osoittautui vääriksi ja osa oikeiksi. Treenit noudattivat aikalailla samaa kaavaa; ensimmäisenä lämmittely, jossa tehtiin kaikenlaista soudusta keppijumppaan ja karhukävelyyn. Tämän jälkeen harjoiteltiin aina uusia liikkeitä. Lopuksi oli WOD ja loppuverryttely. Kaikista rankin osuus oli päivän treeni eli WOD, siinä sai kyllä veri suussa paahtaa menemään 😀
Olin myös varautunut paljon rankempiin treeneihin. On Rampilla kuitenkin vasta totuteltiin lajin rankkuuteen, joten ensi viikolla ekalla normitunnilla nähdään totuudenmukaisempi teho, iiks!

Kannattaako On Ramp -kurssille mennä?

Kannattaa ehdottomasti antaa crossfitille mahdollisuus, oli kuntosi mikä tahansa! Riittää, että olet kiinnostunut lajista. Vaikka treenit ovat raskaita, ne säädetään jokaisen kuntotasoon sopiviksi. Jos et esimerkiksi saa yhtään leukaa, voit käyttää apuna kuminauhaa. Voin kertoa, että meidän ryhmäläisistä jokainen tarvitsi jossain liikkeessä kuminauhaa, joten apujen käyttäminen on ihan perus juttu, eikä sitä tarvitse millään lailla hävetä 🙂
Ryhmässä treenatessa tsemppi on aivan mieletön. Esimerkiksi WODissa eli päivän varsinaisessa treenissä ryhmäläiset ja valmentaja kannustivat muita. Usein WODin hitaimmalle annettiin vielä kunnon aplodit kun sai treenin tehtyä, ettei varmasti jäänyt huono fiilis 🙂 Jos siis yksin tulee vähän sluibailtua, niin tuolla meno on aivan eri.

Ajattelin jakaa teille vielä On Ramp -kurssin ensimmäisen ja viimeisen WODin, jos joku haluaa sen tehdä. Liikkeet ovat yksinkertaisia, joten mitään ihmeellisiä tekniikoita tämä ei vaadi.

300m juoksu (mulla jalan takia soutu)
______________________________________
15 x kyykky
15 x punnerrus
15 x rengassoutu
12 x kyykky
12 x punnerrus
12 x rengassoutu
9 x kyykky
9 x punnerrus
9 x rengassoutu
______________________________________
300m juoksu

Aion jatkaa crossfitia niin kauan kuin vain mahdollista. Laji on jotenkin niin mukaansatempaava, erityisesti mua viehättää sen monipuolisuus. Myös haastetta löytyy ja epämukavuusalueellakin tulee vierailtua joka treeneissä. Suuri vaikutus on myös salin muilla ihmisillä ja upealla yhteishengellä 🙂

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta