Fodmapruokavaliokokeilu ja sen toimivuus

 

Kuva: Madde

Paino sanalle toimivuus 😀 Kokeilu tosiaan meni vĂ€hĂ€n plörinĂ€ks, koska ton ruokavalion noudattaminen osottautui aika vaikeaksi ja ennen kaikkea rasittavaksi, jaksoin ehkĂ€ 4 pĂ€ivÀÀ. EhkĂ€ tĂ€ssĂ€kin on se, ettĂ€ muutokset olis tehtĂ€vĂ€ tarpeeksi hitaasti. Ehdin kuitenkin huomata sen verran eroa, ettei maha tuona aikana harrastanut ihan jÀÀtĂ€viĂ€ raskausmahaturpoamisia. Tosin normaaliolosuhteissakin 4 pĂ€ivÀÀ ilman jĂ€rkyttĂ€vÀÀ turpoamista on ihan perus. Ja nyt kun syön jotain ruokavalion ulkopuolelta, niin on kiva tietÀÀ mihin vatsa reagoi, mitĂ€ vÀÀrÀÀ oon syönyt. Ja yleensĂ€ keksinkin syyllisen heti. En mĂ€ vielĂ€kÀÀn kaikkia fodmapissa kiellettyjĂ€ ruoka-aineita muista, mutta paremmin. Siksi on helpompi kekkasta mistĂ€ turvotus johtuu.

DSC_0075

Oon kyllÀ siis vÀltellyt noita fodmapeja, mutta ehdoton en oo ollut. Varsinkin herkkupÀivinÀ suuhun on saattanut karata vaikkapa ruisleipÀÀ, suklaata, kuivattuja hedelmiÀ, ei-laktoositonta jÀÀtelöÀ tms, mutta on niitÀ joskus muulloinkin mun lautaselle eksynyt.

Jatkan tĂ€tĂ€ linjaa; vĂ€lttelen kun jaksan ja kun kiinnostaa. 😀 Oikeestihan uusia ruokavaliokokeiluja kannattais noudattaa pidempÀÀn, vaikka 2 viikkoa, jotta ehditÀÀn nĂ€hdĂ€ mahdollisimman paljon vaikutuksia. Olin ehkĂ€ vĂ€hĂ€n liian malttamaton, kun maha ei heti mennyt tĂ€ydelliseksi 😀 Nyt tĂ€llĂ€ ”semifodmapilla” ollessa jĂ€ttiturvotuksia on kuitenkin ollut paljon harvemmin, joten parempaan pĂ€in tÀÀ on kÀÀntynyt.

Ps. Puolapuuarvonnan voitti nimimerkki Leena. Onnea voittajalle! 🙂 Sulle lĂ€hetetÀÀn pian sĂ€hköpostia.

~ Amanda

amandasilver

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

 
TykkÀÀ jutusta