Älä laihduta -päivä

Syömishäiriöliitto-SYLI ry jäsenyhdistyksineen viettää tänään Älä laihduta -päivää. Törmäsin useammassa blogissa tähän aiheeseen ja mulla heräsi ajatuksia siihen liittyen. Oikeastaan tuli jopa vähän syyllinen olo siitä, että olen normaalipainoinen ja terve, mutta yritän silti saada kroppaa kiinteämmäksi. Sitäpaitsi koen, että mun itsetunto on ihan hyvä. Ja kroppakin vahva ja muodokas. Silti takaraivossa kirkuu ääni, että kauniimpikin voisi olla. Miksi?

IMG_5320

Oon joskus aiemminkin kirjoittanut itsensä, tai lähinnä oman kropan hyväksymisestä sellaisena kuin se on. Muistan sanoneeni, että omaa ulkomuotoaan saa toki kohentaa, mutta voisi olla parempi ainakin ensin yrittää oppia rakastamaan omaa kehoaan. Oon tota mieltä edelleen, kunhan homma ei mene äärimmäisyyksiin. Joskus voi olla helpompaa olla sinut itsensä kanssa, kun on ensin yrittänyt saada olemusta omasta mielestä paremmaksi. Mutta oikeesti, varsinkin jos ollaan normaalipainoisia, niin miksi ihmeessä ei vaan voitas keskittyä siihen, että oltais sisältä kauniita? Sillä on niin paljon suurempi merkitys. Ja nähtäis niitä kivoja juttuja myös itsessä. Miksi se onkin niin paljon helpompaa nähdä muissa ihmisissä ja heidän ulkonäössään hyvää, mutta olla aika sokea niille hyville jutuille, joita itsellä on?
Terveellisesti saa ja kannattaakin syödä, samat sanat liikunnan suhteen. Mutta hyvällä fiiliksellä ja omaa kroppaa kunnioittaen, ei rangaisten. Anna kehollesi mitä se tarvitsee 🙂

Haastan teidät kaikki miettimään niitä asioita itsessänne, joista pidätte. Niitä saa kirjoitella kommenttiboksiin tai miettiä ihan omassa päässään 🙂

Ps. Blogilista lopettaa pian toimintansa, joten päätin tehdä blogille oman facebooksivun, jonka kautta tätä on helppo seurata. Päivitän sinne uusimmat postaukset. Käykäähän tykkäämässä siitä täällä! 🙂 Lisäksi mun blogi löytyy myös Bloglovinista.

~ Amanda

amandasilver

4 vastausta artikkeliin “Älä laihduta -päivä”

 1. Hyvä postaus ! 🙂 Mun mielestä tän päivän pitäis olla joku tyylii ”Hyväksy itsesi” tai muu vastaava päivä 🙂 Joillekki laihduttaminen on välttämätöntä ylipainon vuoksi ja jotkut laihduttavat siksi, että olisivat normaalipainoisia. Sairasta vartaloa voi olla vaikea rakastaa. Itseni ylipaino on enää merkittävästä ylipainosta lievä ylipaino, mutta kyllä silti haluaisin olla normaalipainoinen. Laihduttamisen ei pitäis olla laihduttamista vaan enemminki sitä, että omais terveelliset elämäntavat. Laihduttaminen on typerä sana sinäänsä, se on vaan hetken juttu.

  • Kiitos 🙂 Niimpä, se vois olla myös aika hyvä. Nykyään kun ei pelkästään laihduteta, vaan moni yrittää vaikkapa saada lisää lihasta jne.
   Mä oon myös sitä mieltä, että ylipainoisen on hyvä laihduttaa ihan fyysisenkin terveyden vuoksi. Mutta kyllähän silloin tällöin voi ottaa yhden ”vapaapäivän” ennen kuin taas jatkaa, siihen tämä päivä on hyvä. Yrittää rakastaa itseään ja antaa kehon ja mielen vähän hengähtää.

  • Kannattaa ottaa huomioon, että tämä päivä on nimenomaan syömishäiriöisille suuniteltu. Nimi on siihen nähden oikein sopiva ja jos on tutustunut yhtään aiheeseen on varmasti lukenut, että sylikin sanoo nimenomaan terveeseen elämään pyrkimiseen eikä jatkuvaan painon stressaamiseen.
   Ja niinkuin eräs bloggaaja osuvasti sanoi ,että ei tarvitse laihduttaa vaan opetella syömään terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Silloin kroppa menee automaattisesti tasapainoon ilman laihduttamista.

  • Totta! 🙂 Mutta tuon lisäksi tollanen hyväksy itsesi -päivä olis aika hyvä. Vaikka kyllähän tämä älä laiduta -päiväkin sitä jollain tapaa sivuaa. Itsensä hyväksymistä siis, aika paljonhan syömishäiriöissäkin on siitä kyse. Ollaan mukamas liian lihavia, eikä nähdä sitä kauneutta omassa kropassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta