Kohtuullinen herkuttelu – onnistuinko?

Heipsansaa! Noin kaksi viikkoa on kulunut siitä, kun sanoin kokeilevani pitää herkkupäivän kahdesti viikossa siksi, että oppisin herkuttelemaan kohtuudella (postaus täällä). Lupasin parin viikon kokeilun jälkeen kertoa miten meni. Ja ihan hyvinhän se! Vielä on parannettavaa, mutta ei ne tavat hetkessä muutu. Takapakkia tulee, niistä on otettava opiksi ja jatkettava 🙂

Tohon kahden viikon kokeiluun sisältyi siis yhteensä neljä herkkupäivää. Söin kaikkina noina päivinä normiruokaa vähän rennommin, lisäksi otin aina jotain oikeeta herkkua.

DSC_0214

1. herkkupäivä: Söin todella fiksusti iltaan saakka, mitä nyt välipalana oli pari palaa tummaa suklaata ja proteiinipatukka. Illalla mentiin yllärinä onnittelemaan kaveria hänen luokseen, tuliaisiksi vietiin mutakakkua ja mariannekarkkeja. Söin noita sen verran, että kun lopetin, niin muhun olis uponnut vielä vaikka kuinka paljon 😀 Eli onnistuin, huonoa oloa ei ollut lähimaillakaan!

2. herkkupäivä: Taaskin söin aika järkevästi ja säännöllisesti, herkkuina välipalalla jäätelöä ja illalla leivottiin vielä cookieita. Onnistuin jälleen, makeanhimo talttui, mutta en syönyt liikaa.

3. herkkupäivä: Kolmas kerta toden sanoo ja takapakkiahan sieltä tuli. Ruokailut pysyivät onneksi säännöllisinä, tosin aika tuhteina. Vasta illalla korkkasin ekat ”oikeet” herkut, ostin pussin (okei okei, reilusti yli 300g, jo noiden ostaminen kohtuudella on äärimmäisen haastavaa) irttareita. Söin niitä siihen asti, kunnes ei enää tehnyt mieli ja pistin pussin pois. Parin tunnin päästä tuli kuitenkin fiilis, että ne täytyy saada kaapista pois (lol, eihän mua ees tehnyt mieli niitä!?), menin ja söin. Ugh, virhe, ällö olo. Ihan hyvä kyllä, että tuli kokeiltua noi irtokarkit. Tiedämpähän nyt, että ne taitaa olla oikeesti mulle se vaikein rasti. Pahe mikä pahe!

4. herkkupäivä: Söin jälleen säännöllisesti ja terveellisesti. Iltapäivällä tuhosin 150g Milka -suklaata (ai nami, en oo pitkään aikaan syönyt mitään noin hyvää, oisin voinut syödä koko levyn yksin ilman mitään vaikeuksia!!!) ja illalla napsin vielä vähän karkkeja. Hyvin meni jälleen, eikä tullut huono olo 🙂

Jatkan nyt näin, menihän tää nimittäin suurimmalta osin hyvin! Kyllä toi huono päivä taas valaisi tätä asiaa, haluun ihan oikeesti oppia. Ei makeaa mahan täydeltä 🙂 Hoksasin myös, että repsahduspäivänä kunnon kauppapäivästä oli jo aikaa, joten kaapit oli semi tyhjät. Terveellisiä herkkuja (hedelmät, pähkinät jne!) ei siis ollut oikeen tarjolla, uskon, että myös se vaikutti asiaan.

Katsellaan mitä vappuna tapahtuu, äiti uhkas leipoa kinuskitäytteisiä munkkeja. Slurps!

~ Amanda

amandasilver

6 vastausta artikkeliin “Kohtuullinen herkuttelu – onnistuinko?”

 1. Itsellä on hiukan samanlainen kokeilu menossa. Tai siis opettelen tuohon herkkujen kohtuulliseen syömiseen. Ja noi irtokarkit on mulle se pahin! Aina tulee lapattua ihan järkyttävästi sitä mässyä sinne pussiin ja sit niitä syödään kunnes melkein oksentaa ja siinäkin vaiheessa miettii, että ”no yks vielä, sit lopetan”. Sairasta 😀
  Joten oon nyt tässä opetellut elämään ilman irttareita, jos herkuttelen karkilla niin ostan kaupasta sellasen valmiin pussin ja mielellään tietty niitä pienempiä pusseja. Esim. merkkarit on sopivan kokoisessa paketissa ja niitä ei tuu hotkittua kun joutuu pureksimaan niin hitaasti 😉 Mutta hauska seurata tätä sun kokeilua, raportoi jatkossakin tämän etenemisestä. 🙂

  • Joo, aina jotenkin ajattelee, että mieluummin ottaa liikaa kuin liian vähän 😀 Ja mulla kans ”vielä menee”, ihana sama laulu joka kerta.
   Niin, mua ei yleensä tee mieli mitään valmiita pusseja, joten täytyy varmaan vaan opetella ostamaan niitäkin kohtuudella. Päättää joku määrä valmiiksi ja mennä sen mukaan.

 2. Kuulostaa tosi hyvältä!! 😀 Mulla on sama elämänfilosofia herkkuihin, et yritän sen kaks kertaa viikossa kohtuudella ja hyvällä omalla tunnolla syödä. 😀 Mulla ei oo koskaan ollu sitä ongelmaa, että söisin joka päivä hirveitä määriä, ennemminkin oon aina yrittäny pitää kaikenlaisia lakkoja ja onnistunutkin niissä, mutta sillon ei saanut sitä ihanaa oloo mitä nyt saa kun yksin tai kavereiden kanssa viettää iltaaa ja syö mutakakkua ja jäätelöä! <3 Kyllä sanon, että herkuttelu piristää elämää!! 😀 Kohtuullinen herkuttelu. Oon huomannu, että mulle tulee kans karkeista huono olo! Mut ei niinkään jäätelöstä tai muista herkuista!! Paitsi nyt oon löytänyt yhet karkit, joista ei tuu huono olo ainaki 150 grammaa pystyy syömään helposti. ;D Ihanan kirpeet hedelmäiset ja siihe lisäks mustia kirpeitä pääkalloja! 😀

  • Joo mullakin ennen ongelma oli juuri siinä, että sallin itselleni herkkuja vaan kerran viikossa. Ja koska oon tällanen herkkupeppu, niin piti vetää sit kunnolla, koko viikon eestä. 😀
   Niimpä, ja herkuttelusta jää sata kertaa parempi fiilis kun pitää määrät kohtuullisina!

 3. Itselle tulee helpoiten huono olo sipseistä ja liiallisesta karkin syömisestä, mutta ei oo varmaa koskaa tullut suklaasta tai jäätelöstä 😀 Hienosti mennyt noi kokeilut, pitää itsekkin kokeilla sitten kun on tarpeeksi motivaatiota ! Jatka vaa tämmösten postausten tekemistä, itselle ainaki niistä aina hyötyä ja iloa 🙂

  • Heh, suklaa on kyllä siitä kumma, ettei siitä tuu kovin helposti huono olo, vaikka onkin niin makeeta. 😀 Kannattaa kokeilla, tää on kyllä toiminut hyvin!
   Joo, voisin kyllä tehdä taas jossain vaiheessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta