Hyvää kvinoasta: kvinoapuuro ja -salaatti

Mä oon vähän laiska kvinoan kuluttaja, vaikka se on hyvää ja helppo valmistaa. Jotenkin vaan aina tulee laitettua perus riisiä tai pastaa, mutta nyt oon lähiaikoina syönyt kvinoaa vähän useemmin. Ja aivan törkeen hyviä pöpöeröitä saa aikaan, nams! Kannattaa kokeilla alla olevia reseptejä; kvinoasalaattia ja -puuroa. Yksinkertaista ja hyvää, joskin puuroa täytyy haudutella vähän kauemmin kuin perus kaurahiutaleita.

 

DSC_0077

KVINOAPUURO (kahdelle)
1dl kvinoasuurimoita
3,5dl maitoa
Suolaa
Lisäksi:
Jokin makeutus, kuten steviaa tai hunajaa
Marjoja

Huuhtele kvinoa, keitä ja hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää suola.

Jos mun pitäis kuvailla tätä puuroa parilla sanalla, sanoisin täyteläinen ja maukas. Suola on tän puuron sielu, sitä ei sovi unohtaa. Ja maito, varmaan jo tiedätte mun mielipiteen asiaan 😉 Vaikka kaurapuuro on myös todella hyvää, välillä on kivaa syödä jotain muitakin puuroja vaihtelun vuoksi.

DSC_0086

KVINOASALAATTI (neljälle)
2dl kvinoaa
2 porkkanaa
0,5 sitruunan mehu
2rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
Puolikas kurkku
2 avokadoa
Suolaa
Lisäksi:
Lohta

Paahda kvinoasuurimoita n. 15min kuivalla pannulla. Lisää sen jälkeen sekaan tilkka vettä (n. 0,5dl) ja anna imeytyä hetki miedolla lämmöllä. Pilko porkkana ja keitä pehmeäksi. Pilko myös avokado, kurkku ja valkosipuli, purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Tämä salaatti kannattaa nauttia lohen kanssa, sopii yhteen niin tautisen hyvin!!! Yhdistelmä suli suuhun ja olisin voinut syödä yksin koko salaatin ja lohen.

~ Amanda

amandasilver

Yksi vastaus artikkeliin “Hyvää kvinoasta: kvinoapuuro ja -salaatti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta