Minustako liikuntaneuvoja?

Ei. Tai en tiedä. En ole varma. Ehkä sittenkin. Oikeestaan ois aika kiva. Tai no… ei. Tällasia fiiliksiä tuli pohtiessa mun tulevaa ammattia. Päätän nyt siis lukion ja noi systeemit on järkätty niin, että jonnekkin on pakko hakea tai menettää mahdollisuuden saada jotain tukia myöhemmin. Mikään muu mua ei oikeestaan kiinnosta kun liikunta-ala/liikuntaneuvojan ammatti, mutta eipä toikaan tarpeeksi. Hain sinne nyt kuitenkin, mutta salaa (tosi salaista kun täällä netissä tästä kuulutan haha) toivon, etten pääse sisälle.

DSC_0060

Ja tuskin pääsenkään. Pääsykokeissa on yleensä tyyliin uintia, juoksua, palloillua ja kohonhallintaa. Eh, olette ehkä lukeneet mun uintipostauksen (http://doittoday.fitfashion.fi/2014/11/15/uinti-vihaa-vai-rakkautta/), oon siis aivan säälittävä räpiköijä. Mitä juoksuun tulee, mun jalat ei kestä (hiffasin vasta yhteishaun jälkeen, että mun jalkavaivat riistäytyy käsistä jos käyn juoksemassa tai ne jopa johtuu juoksemisesta). Entä palloilu? Niinkun oon joskus sanonut, oon enemmän yksilölajien kannalla, enkä tästä syystä oo pahemmin pallottelua treenaillut. Mitä nyt välillä sulkapalloa ja tennistä, mutta en mä missään nimessä hyvä oo 😀 Kehonhallinta on ainut, jossa mulla saattais olla jotain mahdollisuuksia.

En siis todellakaan ole liikunnallisesti lahjakas, joudun oikeesti tehdä töitä jos haluan osata jotain. Mun kroppa on ehkä (myös jo luonnostaan) voimakas, mutta siitä ei noissa pääsykokeissa oo ihan sikana hyötyä jos muuten on ihan sormi suussa. Sporttiasiat ovat kuitenkin lähellä sydäntä, mutta jos lahjoja ei ole, sovellunko tollaseen ammattiin? Tuskin.

Menen siis toukokuussa vain nolaamaan itseni kahteen otteeseen. Ja mä vielä maksan siitä 😀 Kyllä mä nyt teen sen minkä osaan, mutta ei todellakaan haittaa jos ei ovet mulle aukea. Ompahan taas yksi vuosi lisää aikaa miettiä tulevaa. En vaan yhtään tiedä mitä haluan.

Terveyden/hyvinvoinnin kanssa työskentely kuulostais kyllä hyvältä. Ei mitään hoitoalaa ehkä, mutta jotain. Ehdotuksia? 😀

~ Amanda

amandasilver

9 vastausta artikkeliin “Minustako liikuntaneuvoja?”

  • Noita oon joskus myös miettinyt, mutten ole (vielä) ottanut selvää sen enempää. 🙂 Ravitsemusterapeutti olis varsinkin kiinnostava, mutta mun ymmärtääkseni siihen olis tarvinnut lukea kemiaa?

 1. Kannattaa myös miettiä, että pitäisi liikunnan kaltaisen intohimonsa itsellään ja kouluttautuu mieluummin ammattiin, joka sitten mahdollistaa vapaa-ajalla tapahtuvan omien mieltymysten toteuttamisen 🙂 Kaikki liikuntaneuvojat, fysioterapeutit, ravitsemusneuvojat ja life coachit sun muut ovat todella kilpailtuja paikkoja, mutta rationaalisesti ajateltuna työtilanne ei tulevaisuudessa välttämättä ole turvattu, tai työolosuhteet voivatkin olla aika paljon mielikuvista poikkeavat.

  Itse esimerkiksi halusin lääketieteelliseen koko lukion (oli pitkät matematiikat, fysiikat ja kemiat, joissa kaikissa hyvin pärjäsinkin), mutta vasta pysähdyttyäni TET-harjoittelun jälkeen miettimään hetkeä, jossa lääkäri leikkaa kärttyiseltä mummolta sisääänpäinkasvaneet varpaankynnet sairaalassa, että onko tämä varmasti sitä, mitä tulevaisuudelta haluaisin? Olla tekemisissä ihmisten kanssa oikeastaan ainoastaan, kun heillä on joku vaiva johon he haluavat selvyyden.

  Kannustankin siis sinua ja muita lukion päättäviä miettimään työtä enemmänkin vapaa-ajan mahdollistajana! En halua olla pessimisti, mutta harva todellisesti kokee sitä menestystä ja autuutta, mitä kaikki ”tee intohimostasi ammatti” -sloganit huutavat.

  Ei muuta kuin ajatukset hyrräämään ja tulevaisuudensuunnitelmat käyntiin!
  Ps. Muista, että vaikka se nyt siltä tuntuisikin, ei sinun tarvitse valmistua yhteen ammattiin loppuiäksesi, eikä ”paskaduunia” ole oikeasti olemassakaan :))

  • Kiitos kommentista, kiva saada erilaisia näkökulmia asiaan! 🙂 Monesti kuulee kyllä sanottavan, että älä tee harrastuksesta ammattia. Välillä oon miettinyt tota, mutta haluaisin kuitenkin tehdä sellaista työtä josta oon aidosti kiinnostunut. Enkä tällä hetkellä tiedä mikä muukaan se olisi kuin liikunta 😀 Toisaalta juuri vaikkapa edellä mainittu ravitsemus- ja fysioterapeutti voisivat olla ihan hyviä myös siitä, ettei ne pahemmin ole mun elämässä harrastusten kautta. Tai siis totta kai teen ja syön ruokaa päivittäin, mutta tajusit ehkä pointin 🙂
   Mutta onneksi aina voi kouluttautua uudelleen jos ei nappaakkaan ja myös koulun voi jättää kesken jos alkaa oikeesti epäilyttää ko. ala.

 2. Siis eikö nykyään saa enää pitää vapaaehtoisesti välivuotta, vai mitä tukia menettää jos ei hae? Ei mulle ainakaan pari vuotta sitten kerrottu mistään tuollaisesta kun itse valmistuin 😀

  • Siis johonkin täytyy hakea, mutta jos ei kouluun pääse, ei välivuosi toki tuolloin haittaa. Mutta jos ei edes yritä päästä eli ei hae ollenkaan, menettää työmarkkinatuet. Tulee aika kivasti turhia hakijoita tällä systeemillä, minä mukaan luettuna 😀

 3. Hei. Saako kysyä, mihin päin olet hakenut liikuntaneuvojaksi? Kyselen sillä että olen itse juuri opisekelemassa tätä kyseistä alaa ensimmäistä vuotta ja tottakai kiinnostaa jos sattumoisin olisit vaikka juuri meidän kouluun hakemassa.
  Mutta tosiaan kommenttini tarkoitus oli hieman oikaista tuota käsitettä, mitä tarvitsee, että pääsee kouluun sisään.
  Mitä olen kuullut, yleensä se ratkaisee, että onko halua oppia uutta ja kokeilla rajoja (onko sisua) eri lajeissa eikä niinkään se taito. Totta kai taito on plussaa ja tuo varmemmin opiskelupaikan, mutta se ei oo ihan se pääjuttu. Tottakai voi riippua paikasta jne, mutta loogistesti ajateltunakin, miksi pitäisi olla jo paras kaikesta, kun vasta kouluun olet hakemassa missä opetetaan ja kehitetään näitä taitoja?

 4. Moikka! 🙂 Hain Kisakallioon ja Pajulahteen. Jep totta tuokin! Tuntuu vaan niin tyhmältä mennä pääsykokeisiin ihan osaamattomana, koska yleensähän pääsykokeisiin pitää lukea, eli ihan nollatiedoilla ei kouluun pääse… Mutta lohduttavaa kuulla, ettei se taito merkkaa niin paljoa tolle alalle haettaessa 🙂 Toi on kuitenkin pitkälle sosiaalinen ala, joten tärkeintä varmaan juurikin, että osaa toimia ryhmässä, on motivoitunut jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta